2022-2023

Az ország 3. legjobb angolosa a mi diákunk!

Az angol nyelvi olimpia egyike azon versenyeknek, amely iránt minden tanévben nagy az érdeklődés, és mivel kategóriánként a kerületi fordulókból csak egy diák juthat tovább, a verseny utolsó, mindent eldöntő fordulóján valóban csak a legrátermettebb diákok mérettethetik meg magukat. 

Az iskolai forduló 2A és 2B kategóriájának győztesei, Ötvös Sebastian (II.B) és Škereň Marián (IV.A) a járási fordulóban sem érték be elsőnél rosszabb helyezéssel. Sajnos Sebi nem tudott részt venni a kerületi fordulón, Marián viszont, aki korábban is nemegyszer állt már közel az országos döntőben való szerepléshez, ezúttal maga mögé utasította a Pozsonyi kerület legjobb angolosait, és meg sem állt egészen az országos fordulóig. 

Az immáron 33. alkalommal megrendezett szlovákiai döntőnek a nagyszombati Elektrotechnikai Szakközépiskola adott otthont 2023. március 29-én. A verseny írásbeli részének abszolválása után a diákok nemcsak hibátlan kiejtésükkel és gazdag szókincsükkel kápráztatták el a háromtagú zsűrit, hanem tanúbizonyságot adtak kivételes fogalmazókészségükről, valamint kreativitásukról is. A döntés nem volt egyszerű, ugyanis végig nagyon kiegyensúlyozott és szoros volt a verseny – sok esetben mindössze néhány tizednyi pontkülönbség volt a dobogósok közt -, így hatványozott örömmel és ujjongással fogadtuk a hírt, miszerint Marián kategóriáján belül az előkelő harmadik helyen végzett. A szépen csillogó bronzéremhez szívből gratulálunk, Mariánnak pedig a továbbiakban, immár az érettségihez és a továbbtanuláshoz sok sikert kívánunk!

Szabó Andrea, angol szakos tanár

A rovat cikkei

Back to top button