2021-2022

Avatás 2021/22

2021. november 18-án újra zsivajtól voltak hangosak iskolánk folyosói: megrendeztük az elsős gimnazisták avatása. A témához illően mind az elsősök, mind a másodikosok a 80-as évek stílusába öltözve jöttek iskolába.

A nap elején megtornáztattuk drága elsőseink. De ez csak az ízelítő volt, mivel délután elkezdődött maga az Avatás. Az előző évvel ellentétben idén ismét a tornateremben tarthattuk meg az ünnepséget. Az elsősök üdvrivalgással kísért bevonulása után kezdetét vette a bemutatkozás két poénos videóval, csoporttánccal és egy-egy remekült összeállított himnusszal. Miután az elsősök szusszantak egyet, megkezdődtek a különböző feladatok. Először egy vetélkedőben vettek részt a kiválasztott diákok: kis versikék alapján kellett kitalálniuk, melyik tanárról van szó, valamint a 80-as évekbeli zeneszámrészletekből kellett rájönniük a dalok előadóira és címeire. A folytatásban sor került a Just Dance című játékra, ahol az elsősök tánctudásukkal kápráztatták el a közönséget, valamint a karaokéra, ahol bravúros énekhangokat hallhattunk. Végezetül ismert filmek levetített jeleneteit dolgozták fel az elsősök, melyek közül nem hiányozhatott a Titanic szerelmespárjának könnyfakasztó búcsúja, a tévémaci fogmosása, Micimackó korgó gyomra vagy a Piszkos tánc felejthetetlen emeléses táncjelenete.  Az eseményt a már hagyományos fogadalom zárta a Duna utcás fáklya átadásával. Befejezésül ajándéktrikót vehettek át az elsősök, hogy biztosan ne feledkezzenek meg erről a napról.

A jelenlegi helyzet miatt kisebb számban gyűltünk össze, de így is örülünk a végeredménynek. A második évfolyam két osztálya verejtéket nem sajnálva készült a nagy eseményre, hogy emlékezetessé tegyék az elsősök számára az avatást.

Kedves, immár igazi Duna utcás Elsősök: köszönjük a magas színvonalú műsorotokat, és reméljük, jól éreztétek magatokat!

U.i.: Ne feledjétek, mit fogadtatok meg nekünk! ????

Krnáč Viktor II.A

A rovat cikkei

Back to top button