2022-2023

Alapiskolásaink úszótanfolyama

Hétfő reggel mindenki izgatottan gyülekezett az állomáson. Mi, hatodikosok az ötödik osztállyal együtt úszótanfolyamra utaztunk Párkányba. A párkányi állomásról egy kisvonat vitt minket a fürdőbe. Már aznap délután is lehetett fürödni, mivel nagyon jó idő volt. Mindenkinek úszni kellett egy kicsit, hogy a tanárok csoportokba oszthassanak minket úszástudásunk szerint. Jól elfáradtunk az úszásban, a vacsorát mindenki jóízűen megette.

Kedden szobapontozással indult a nap. Délelőtt még fürödtünk a kinti medencében, viszont délután sajnos már csak a fedett uszodát használhattuk, mivel eléggé elromlott az idő. Este a focizás alatt eleredt az eső, ezért egy kicsit meg is áztunk. Ennek ellenére mindenki jól érezte magát.

Szerdán kirándulni voltunk Esztergomban. Meglátogattuk a Bazilikát is. Sokat sétáltunk, beszélgettünk. Délután egy kisebb vetélkedőre került sor. Csoportokra osztottak minket, stafétát úsztunk.

Csütörtök délután 25 métert úsztunk, és lemérték az időnket. Lehetett látni, hogy valamennyien rengeteget fejlődtünk.  A vacsoránál mindenki csak az úszásról beszélt.

Pénteken ebédnél a tanárok kiértékelték a csütörtöki úszóversenyt. A három legjobb eredményt elért lány és fiú csokit kapott jutalmul. A szobapontozás eredményeit is ekkor hirdették ki. Délután a hazaúton szomorúak voltunk, hogy máris véget ért ez a remek öt nap. Úgy gondolom, hogy az úszótanfolyam közelebb hozott minket egymáshoz, és mindenki sok-sok élmennyel tért haza.

Az úszóverseny eredménye (gyorsúszás, 25m):

Lányok:                                                                Fiúk:

  1.   Janočková Emília     20,89 s                  1. Ágošton Leonard       17,06 s
  2.   Králiková Karolína    21,66 s                  2. Bezák Ivan                  20,13 s
  3.   Czakó Liliána            23,08 s                  3. Mészáros Tamás        22,08 s

 Janočkova Emília, 6.A

A rovat cikkei

Back to top button