2020-2021

A pozsonyi gimnázium újabb Erasmus+ projektje

A Duna utcai gimnázium ebben a tanévben ismét csatlakozott a diákok által nagyon közkedvelt, különböző európai országok iskoláinak meglátogatására lehetőséget nyújtó Erasmus+ programhoz. Sorrendben ez immár a harmadik ilyen projektünk – igaz, a projektkezdő munka ez alkalommal nem a tantermeinkben folyik, hanem az online térben, de reméljük, hogy a folytatás a személyes találkozásokra is lehetőséget ad majd. Az idei projektünk címe: BUILDING DIGITAL EUROPEAN SCHOOLS THROUGH CREATIVE, COLLABORATIVE, AND EFFICIENT PRACTICES, azaz Digitális iskolák építése kreatív, együttműködő és hatékony gyakorlatokon keresztül.

A projekt célja, hogy az érdekes feladatok mellett hasznos és hatékony segédanyagokat hozzunk létre, amelyek az innovatív digitalizálási folyamat megvalósítását segítik elő az európai iskolákban. A projekt megpályázásakor még senki sem sejtette, milyen aktuális lesz ez a téma. Idén öt ország egy-egy iskolája dolgozik együtt: Spanyolország, Olaszország, Finnország, Franciaország és Szlovákia. Összeszokott csapat vág neki a projektnek francia csapattársaink kivételével, akik most először csatlakoztak hozzánk, viszont nagyon lelkesek, és gyorsan sikerült megtalálniuk mindenkivel a közös hangot.

Két év kemény munka vár iskolánk jelenleg másodéves tanulóira, akik egyelőre online formában kommunikálnak projekttársaikkal, de már nagyon várják a feladatokat és az utazásnak, egymás meglátogatásának lehetőségét. Egyelőre lázasan folyik a projekt logója körüli ötletelgetés. A résztvevő öt iskola diákjainak szerkeszteniük kell egy-egy logót, majd végül a nyertes csapat munkája válik a projekt hivatalos emblémájává. Megjegyzem, az előző projektben a Duna utcások által tervezett lógó vitte el a pálmát.

Tudjuk, nehéz dolgunk lesz, de biztosan megbirkózunk ezzel a kihívással is, hiszen van tapasztalatunk. Tehetséges és kreatív diákokból álló csoportunk készen áll a megmérettetésre.

                                                                            Mgr. Kiss Helga, tanár

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button