2021-2022

A megoldás az inklúzióban rejlik

Iskolánk sikertörténetének részét képezi, hogy a „Segítő szakmák a gyermekek és a diákok oktatásában“című nemzeti tervezet keretén belül ebben a tanévben 3 új pedagógiai asszisztens és iskolapszichológus segítségével folytatjuk oktatói-nevelői tevékenységünket. Ezt a projektet az Emberi Erőforrások Operatív Program keretén belül az Európai Szociális Alap és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával finanszírozzák.

A projekt jelentős mértékben támogatja az inkluzív oktatást, ezáltal lehetőséget nyújt az oktatási intézmények számára, hogy pedagógiai asszisztensekkel – a sajátos nevelési igényű gyermekek tanársegédeivel – bővítsék csapatukat. Nem utolsósorban az inkluzív csapatok tagjainak oktatási támogatásán keresztül is hozzájárul a konstruktív változásokhoz az inkluzív oktatás terén.

A nemzeti projekt fő célja, hogy támogassa az inkluzív oktatást, a befogadó és minőségi tanításhoz való egyenjogú hozzáférést, valamint az olyan feltételek létrehozását, amelyek hozzájárulnak a diákok oktatási eredményeinek javításához.

Bízunk benne, hogy ez a kezdeményezés is pozitívan hozzájárul iskolánk nyílt szellemiségéhez, és segítségével sikerül még az eddigieknél is nagyobb mértékben kielégíteni tanulóink egyéni szükségleteit, igényeit.

Kovács Katalin gyógypedagógus,

az inkluzív csapat vezetője

A rovat cikkei

Back to top button