2022-2023

A Duna utcáról a világbajnokságra

2022. szeptember 26-a és október 2-a között rendezték meg a franciaországi Dieppe-ben a 3. IFA Szkander Világbajnokságot, amelyen mint a szlovák szkanderválogatott egyik legfiatalabb tagja vehettem részt.

Az U18 junior kategóriában a legfiatalabb versenyző voltam, de ennek ellenére a sok hónapnyi felkészülés meghozta a gyümölcsét, és jobb, illetve bal kézre is sikeresen kiharcoltam a 4. helyezést. Dobogós pozíciót ugyan nem sikerült elérnem, viszont nagyon sok tapasztalatot és motivációt szereztem ahhoz, hogy a következő megmérettetéseken túlszárnyalhassam az eddig elért eredményeimet. 

Nagyon nagy megtiszteltetés volt képviselni nemcsak a klubomat, az iskolámat, a városomat, hanem az országomat is a világbajnokságon. Külön élmény és megtiszteltetés volt az is, hogy október 20-án a Városi Hivatalban tartott ünnepélyes fogadáson Szenc város polgármestere is gratulált az elért eredményhez. Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy e szép sikert elérjem, a bizalom és a támogatás ösztönöz arra, hogy keményen dolgozzam tovább!

Macsai Maximilian, II.A

A rovat cikkei

Back to top button