Közlemények

Veled is megtörténhet!

Ezt a címet kapta az SZK Belügy-minisztériumának kampánya, amelyet az oktatási minisztériummal együttműködve indítottak két közelgő őszi emléknap alkalmából: szeptember 23-a 1999 óta a nőkkel és a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális erőszak és kereskedelem elleni küzdelem nemzetközi világnapja, október 18-án pedig immár 13. alkalommal tartjuk az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napját.

A minisztériumok vizuális kampánya felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk, ha könnyelműen és meggondolatlanul fogadnak el csábítónak tűnő külföldi utazási és állásajánlatokat, mivel ezek váratlan negatív tapasztalatokkal végződhetnek, sőt tragédiába is torkollhatnak. Ezért legyenek óvatosak: a munkalehetőség mérlegelésekor fontos a munkaszerződésnek, a munkavégzés pontos helyének, az elszállásolás körülményeinek alapos ismerete; a külföldi utazás szervezésekor pedig ne dőljenek be az olcsó ajánlatoknak, gondoljanak arra, hogy pl. a nyelvtudás esetleges hiánya miatt idegen környezetben még a segítségkérés lehetősége is korlátozott lehet.

Tegyünk azért, hogy ne váljunk az emberkereskedők áldozatává! – ezt üzeni a kampány. Iskolánk is csatlakozik a felhíváshoz, különböző programok szervezésével segítjük, hogy diákjaink érzékenyen kezeljék ezt a komoly veszélyt.

Bővebb információk a https://prevenciakriminality.sk oldalon találhatóak.

MTAG faliújság

A rovat cikkei

Back to top button