2022-2023

Utoljára kirándultunk együtt…

A pandémia miatt elsőben elmaradt osztálykirándulásunkat negyedikben pótoltuk be: március 23-25. között látogattunk el Lengyelországba. 

Korán indultunk, a célállomás Krakkó volt. Megérkezésünk után először a város nevezetes helyeit tekintettük meg idegenvezetővel, többek között a krakkói székesegyházat is megnéztük, amely Európa egyik legnagyobb gótikus katedrálisa. Megismerkedtünk Lengyelország történelmével és legendáival. A következő napon ellátogattunk az Auschwitz-Birkenau haláltáborokhoz, amelyek szomorú emléket állítanak a második világháború borzalmainak, egy megbocsáthatatlan népirtásnak. A megtekintésük különleges és megrázó élményt nyújtott. Az utolsó napon a wieliczkai sóbányában tettünk látogatást, amely több mint 700 éves. A bányát rendkívül érdekesnek találtuk, és lenyűgöző volt látni, hogy milyen munkát végeztek azokban az időkben az ott dolgozók. Egészen 135 méter mélyre jutottunk, majd egy igazi bányászlifttel tértünk vissza a földfelszínre.

Összességében a második, és egyben utolsó osztálykirándulásunk nagyon emlékezetes volt. A meglátogatott helyek mindannyiunkat elvarázsoltak, feledhetetlen élményeket adtak számunkra. Reméljük, hogy a gimnázium fiatalabb diákjai is hasonló érzésekkel térnek majd haza Lengyelországból.

Lajos Sára Andrea és Rákász Orsolya (IV.B)

A rovat cikkei

Back to top button