2017-2018

Úszótanfolyam

Május harmadik hetében az ötödikesek és a hatodikosok egy csodálatos hetet töltöttek Párkányban, a Vadaš fürdő területén.
A termálfürdő sok turistát vonz, de szerencsére májusban még nem volt túlzsúfolva, így az úszásoktatás után jól lazíthattunk, játszhattunk, szórakozhattunk a melegvizes medencékben. A pancsoláson kívül sokan játszottak zsinórlabdát és számháborút is. Akik pedig inkább a nyugalmat és a pihenést szeretik, azok napozhattak. Naponta bekentük magunkat naptejjel, mert igazán meleg (31 °C) volt. Igaz, kétszer esett is, dörgött az ég, villámlott, és attól féltünk, hogy nem jutunk vissza a szobákba. De az ilyen zivatarok sem tartanak örökké, szóval kicsit koszosan, de túléltük.
Kijelenthetem, hogy az egész hetet aktívan töltöttük, szerdán még túrázni is voltunk. Három óráig gyalogoltunk, izzadtunk, lógott a nyelvünk a fáradtságtól, mire visszaértünk a faházakba, viszont megérte, mert igazán gyönyörű volt a kilátás a hegy tetejéről. A szerda igazán különleges volt, mert egyszerre három gyereknek volt azon a napon a szülinapja: két ötödikesnek és egy hatodikosnak. Ezt az alkalmat tortával, egy kis rágcsálnivalóval és üdítővel megünnepeltük.
Hétfőtől péntekig olyan jól szórakoztunk, hogy észre sem vettük, milyen gyorsan eltelt a hét, és már újra pakolhattunk be a bőröndökbe, illetve hátizsákokba. Az utolsó ebéd után még néhányan vettek egy kis figyelmességet a szüleiknek és a testvéreiknek, aztán elhagytuk a fürdő területét. Sokan még maradni akartak egy hétig, de azért mindenki örült, amikor újra találkozott a szüleivel.

Biháry Bianka, 5. osztály

A rovat cikkei

Back to top button