Felhívások

Tisztelt Szülők!

Tisztelettel meghívjuk Önöket a pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium által megrendezésre kerülő műhelymunkára, amelynek célja, hogy az online bántalmazás, vagyis a cyberbullying témájáról praktikus tájékoztatót kapjanak az iskolánk tanulói mellett a szülők is.

Az idei iskolaévben intézményünkben a megelőzés fő irányvonala a cyberbullying lesz. Diákjaink különböző foglalkozások keretén belül ismerkednek meg a fogalommal, annak első jeleivel, eszközeivel és természetesen azzal, hogyan és mit lehet tenni a bántalmazás ellen.

Az Önöknek kínált lehetőség ingyenes, mivel online zajló workshop lévén bárki bekapcsolódhat, akit érdekel a téma. A foglalkozást iskolánk nevelési és pályaválasztási tanácsadója, a megelőzést célzó foglalkozások koordinátora, Mészáros Krisztina vezeti, aki 2021-ben trénerként részt vett a KIDSAFEDU projektben, amely a magyarországi Hintalovon Alapítvány és a Futureg PT együttműködése volt, és ezt a problémát járta körül.

A workshopra több időpontot is ajánlunk, az első 2022. február 7-én, 18 órakor lenne. A másodikat 2022. február 21-én tervezzük, szintén 18 órai kezdéssel. Amennyiben további időpontokra lenne szükség a jelentkezők száma miatt, jelezzük Önöknek.

A workshop időtartama 2 óra, amely során tisztázzuk, mit is jelent az online bántalmazás, milyen formái vannak, hogyan hat a gyermekre, mit tehet az áldozat önmagáért, milyen büntetőjogi következményei vannak. Teret és lehetőséget biztosítunk a szülők kérdéseire és közös gondolkodásra a témán belül!

Amennyiben úgy gondolják, hogy csatlakoznának a workshophoz, kérem, hogy a krisztina.meszaros@mtag.sk e-mail-címen jelezzék az időpontot, amely Önöknek megfelel, majd válaszlevélben megkapják a belépési adatokat.

A mihamarabbi találkozásban bízva, tisztelettel,

                                            Mészáros Krisztina

 

A rovat cikkei

Back to top button