2020-2021

Természetvédelmi nap 2020

A természetvédelmi nap elmaradhatatlan része az év elején megrendezésre kerülő programoknak. Idén szeptember 14-én vettük célba mi, gimisek a Vaskutacskát.

   Tökéletes nyár végi napot sikerült kifognunk. Kellemes meleg volt, és még a nedves fűtől sem kellett tartanunk. Miután megérkeztünk a rétre, kezdődtek a már megszokott feladatok: Králik tanárnőnél az elsősegélynyújtás különböző formáiban szerzett ismereteinket tesztelhettük; Kudlicska tanár úr vezetésével a célbalövést gyakorolhattuk, s eközben felfedeztük iskolánk mesterlövészeit; Urban tanár úr pedig a gránátdobásért felelt. Rutinosan hajtottuk végre ezt a feladatot is, azonban az elveszett gránátok megtalálásában már nem volt ekkora gyakorlatunk, se szerencsénk. A turistajelzések felismerése, valamint az azimut mérése ezúttal is Marták tanár úr felügyelete mellett zajlott, aki bizony minden hiányosságot azonnal kiszúr. A verseny után tábortüzet raktunk és sütögettünk. Páran pedig megtanultuk, hogy vigyázni kell a fák alatt lévő padokkal, ugyanis nem biztos, hogy a korhadt fa elbírja öt ember súlyát. 

    A nap remekül telt, s büszkén kijelenthetem, hogy dacára a címben szereplő 2020-as évszámnak, ezen az eseményen semmiféle katasztrófa nem következett be. Ez azért elég nagy szó idén…

                                                                    Vitálos Etelka, III.A

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button