2014-2015Velünk történt

TEDD MACI A DUNA UTCÁN

2014. szeptember 29-én érkezett iskolánkba Tedd, egy aranyos kis plüssmaci, „akit” az írországi Colaiste Chiarain iskolából küldtek hozzánk.
Tedd egy nemzetközi projekt keretén belül jutott el iskolánkba, amely célja, hogy tanulóink megismerjék más európai országok iskoláit, hagyományait, nevezetességeit és angol nyelven mutassák be saját iskolájukat, városukat, beszéljenek és írjanak magukról és mindennapjaikról. Előttünk Tedd már járt Norvégiában, Franciaországban, Belgiumban és Bulgáriában. Azt, hogy ezekben az országokban mit látott és csinált, megnézhettük az e célból nyitott közös weboldalon.
Tedd hozott magával öt feladatot, amelyet az ír tanulók küldtek el a mi tanulóink részére. A feladatok közé tartozott iskolánk és Pozsony nevezetességeinek bemutatása, tanulóink egy tipikus napjáról való beszámoló, információ a szlovák hokiról és bármi, amit fontosnak tartunk.
Szerintünk Tedd rendkívül tartalmas, vidám és érdekes 3 hetet töltött iskolánkban. Az 1. napon a gimnázium I.A és I.B osztályos tanulói végigvezették Teddet az iskolában, megmutatták neki a tantermeket, nyelvi, fizikai, biológiai és kémiai laboratóriumot, az öltözőket, a tornatermet és bekukkantottak egy órára a kis harmadikosokhoz is. Ők éppen az interaktív táblánál dolgoztak, így Tedd azt is láthatta, hogy milyen ügyesek a mi kis tanulóink.
Október 2-án Tedd részt vett az ún. River Action Day nemzetközi környezetvédelmi eseményen is, amely igazán izgalmas és tanulságos napnak bizonyult. Október 3-án pedig az iskola tanulóival együtt élvezhette a nemzetközi mosolynapot, a légvárakon való ugrálást és csúszdázást, ami biztos felejthetetlen élményt jelentett neki is.
Október 9-én a gimnázium I.A és I.B osztályos tanulói Young Judit tanárnővel együtt elvitték Teddet az Óvárosba, és egy nagy sétát tettek egészen fel a pozsonyi Várba. Minden nevezetességet bemutattak Teddnek, amelyről fotók is készültek. Pár nappal később az alapiskola 9. osztályos tanulói elmesélték Teddnek, hogy milyen is egy Duna utcai tanuló tipikus napja.
Sajnos hokimérkőzésre nem tudtunk jegyet szerezni, de készítettünk az ír diákok részére egy rövid beszámolót a szlovák hokiról, a sikerekről és híres játékosokról.
Október 20-án könnyes búcsút vettünk kicsi barátunktól, aki nagyon hozzánőtt a szívünkhöz és elküldtük őt a következő iskolába, Németországba.
Rendkívül hasznos, szórakoztató és tanulságos volt ez a 3 hét. Köszönjük szépen, Tedd!

Young Judit, angoltanár, projektfelelős

A rovat cikkei

Back to top button