2022-2023

Sítanfolyam 2023

2023. február 12-17. között vett részt gimnáziumunk 2. évfolyama a várva várt sítanfolyamon. Vasárnap délelőtt indultunk el, 3,5 óra vonatozás és fél óra buszozás után megérkeztünk a Rózsahegytől nem messze található Malinô Brdo síközpontba.

Szállásunk az egyik Fatrapark apartmanházban volt, 3, 4 illetve 6 személyes szobák közül válogathattunk. A szobákat nemrég újították fel, külön fürdőszoba, sőt még egy kis konyha is tartozott hozzájuk.

Minden reggel gyors takarítással és rendrakással indult a nap, hogy minél jobb helyezést érjünk el a szobapontozás versenyében. 7:45-től svédasztal várt bennünket, ahol étvágyunk szerint válogathattunk édes és sós, meleg vagy hideg reggeli között. 

A délelőtti sízés 8:45-től 12:00-ig tartott, ebéd után 13:45-től 16:00-ig tartózkodtunk a pályán. Minden tanuló a képességei és sítudása szerint az alábbi 4 csoport egyikébe volt besorolva: a kezdők Urban tanár úrtól tanulták a sízést, a két haladó csoportot Szatmáry tanárnő, valamint Kudlicska tanár úr vezette, a tapasztalt síelők csoportjának pedig Marták tanár úr próbált újat mutatni a sípályán. Tanáraink segítségével a kezdők elsajátíthatták a síelés alapjait, a haladók és a tapasztaltak csiszolhattak a technikájukon. Sízés közben támogattuk és segítettük, ezáltal jobban megismertük egymást, és közelebb kerülhettünk társainkhoz. Pihenésképpen pedig a büfében forró csokival, meleg teával vagy pizzával frissülhettünk fel. Gyönyörű napos időt fogtunk ki, melynek hála a sípálya legmagasabb pontjáról láthattuk a Nyugati-, a Magas-, illetve az Alacsony-Tátra csúcsait, amint a felhők tengerében úsznak. Esténként társasjátékoztunk, megvacsoráztunk, együtt énekeltünk vagy egyszerűen csak beszélgettünk a szobáinkon.

Péntek délután indultunk Pozsonyba, szerintem mindenki egy kicsit fáradtan, de élményekkel telve érkezett haza.

István Kamilla, II.B

A rovat cikkei

Back to top button