2017-2018

Sítábor 2018. február 4 – 10.

2018. február 4-ének reggelén a hetedik osztály tanulói izgalommal telve vártuk az iskola udvarán az autóbuszt, amely az idei sítanfolyam helyszínére szállított bennünket a Javorník-hegység vidékén elterülő Láz (Lazy pod Makytou) síközpontba. Félben a helyi alapiskola hetedikes és nyolcadikos diákjai és kísérői csatlakoztak hozzánk, betöltve az autóbusz üres helyeit.
Szállásunk a kellemes hangulatú Čertov szállóban volt, ahonnan minden reggel egy kis busszal szállítottak minket a közeli sípályákhoz. A diákok kezdő, közép-haladó és haladó csoportokra voltak osztva, így a rendelkezésünkre álló sípályák közül mindenki a maga szintjének megfelelőn kezdhette a síelést. A kezdők hamar elsajátították a síelés alapjait, és akiknek ez ügyesen ment, csatlakozhattak a közép-haladó csoportban lévő társaikhoz. Oktatóink nagy örömére a pénteki síversenyen mindenki részt vett, sőt a néhány nappal ezelőtt még kezdőnek számító tanulók is sikeresen vették a verseny megpróbáltatásait.
A kimerítő síelés mellett szerda délután egy kisebb túrán vettünk részt, meglátogattuk a cseh határ közelében fekvő Kohútka síközpontot. Esténként a két iskola diákjai ismerkedéssel kapcsolatos programokat készítettek. A pénteki uszodalátogatás után értékelésre kerültek a kisebb versenyek: okleveleket kaptunk a kiváló teljesítményünkért.
Mindenki épségben és sok élménnyel gazdagodva tért haza, köszönet illeti ezért Urban és Kudlicska tanár urakat, akik nélkül a sítábor nem jöhetett volna létre.

Čerňanská Veronika, 7. osztály

A rovat cikkei

Back to top button