2020-2021

Rácz Dorka, a Felvidék legjobb ötödikes anyanyelvésze

A magyarországi Bendegúz Akadémia idén immár 22. alkalommal hirdette meg a NyelvÉSZ anyanyelvi vetélkedőt, amelyre a Kárpát-medence magyar tannyelvű általános iskolásai nevezhettek be, ki-ki az évfolyama szerinti kategóriában. A háromfordulós verseny célul tűzte ki a helyes nyelvhasználat elsajátítását, a magyar nyelv ápolását, illetve a szókincs és a nyelvi készségek fejlesztését.

A járványügyi korlátozások miatt idén a vetélkedő online zajlott. Nagy örömünkre Dorka mindhárom fordulót, azaz az iskolait, a megyeit és az országost is megnyerve – maximum pontszámmal – a Felvidék legjobb ötödikes anyanyelvésze lett! Az egyes fordulók feladatsorait böngészve megállapíthatjuk, hogy bizony nagy dolog ez! Igényes kérdések, csavaros megfogalmazások, néhány kérdésnél a több helyes válasz bejelölése az elért eredmény értékét emelik.

Biztosak vagyunk benne, hogy Dorka sokat tanult a feladatokból, és minden válasza, megoldása szókincse gyarapítását, az anyanyelve iránti szeretetét mélyítette el. Gratulálunk, Dorka!

Popély Andrea magyartanár

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button