2023-2024

Picurkáink karácsonyi műsora

Kiskarácsony, nagykarácsony… – ezt a címet adtuk alsó tagozatos tanulóink idei karácsonyi műsorának, és mint egy csokrot nyújtottuk át ajándékul a kedves jelenlévőknek: szülőknek, tanároknak és diáktársaknak egyaránt.

Igyekeztünk színessé tenni a programot, volt benne tánc, mese, mondóka, ének, és bár lehet, hogy nem volt minden tökéletes, de mindenki beletette a szereplésbe kis szívét-lelkét, amíg lelkesen készült a fellépésre. Idén a negyedikes Kacsinecz Annának és Bartal Lígiának jutott a feladat, hogy az egyes műsorszámokat felkonferálja. Íme, az idei repertoár! 

Elsőként egy hagyományos karácsonyi mondókát hallhattunk az 1.B osztály előadásában, a felkészítő Sziegl Krisztina tanító néni volt. Következő műsorszámunk egy mesejáték volt rémisztő címmel: A mumus, az 1. A osztályt betanította és közreműködött Pék Jutka tanító néni. Majd egy gyertyatánc következett a 2.A és B osztályok közreműködésével, amelyet Farkas Márta, Gál Cynthia és Vicián Lívia gyakoroltak be a szereplőkkel. „Betlehem kis falucskában“ – ezt a címet kapta a 3.A osztályosok műsora, ezt Kassai Zsuzsika tanító néninek köszönhetjük. Ezután a 3.B osztály lépett színre Hótündér című táncával, amelyet  Krascsenics Darnai Tímea tanító néni tanított be és vezényelt le.  Egy ünnepi verscsokorral lepett meg bennünket a 4.A osztály, melynek összeállítása Prékop Mária tanító néni érdeme volt. A következőkben felcsíki polgári táncokat láthattunk az Apró Szőttes előadásában, betanította Kassai Zsuzsika néni. Utolsó műsorszámunk pedig egy már hagyományosnak számító közös éneklés volt: „A kis Jézus megszületett…“ – énekelte együtt a gyereksereg és a közönség Sill Zsuzsanna tanárnő vezényletével.

Ezzel a dallal kívánunk mindenkinek áldott, csillagfényes, fenyőillatú és szaloncukor ízű ünnepeket és bőséges, 2024-es új esztendőt:

 A kis Jézus megszületett, örvendjünk,
Elküldötte ő szent fiát Istenünk,
Betlehembe fekszik rongyos jászolba,
Azért van oly fényesség a városba.

Egyik bárányt, másik sajtot, tejecskét,
Virágokat, madárkákat, mézecskét,
Hát én magam mit áldozzak, Jézuskám?
Mit áldozzak, most született Krisztuskám?

                                                                                Pék Jutka tanító néni 

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button