2022-2023

Osztálykiránduláson a Kis-Fátrában

Vasárnap reggel izgatottan indultunk útnak Terchovába, a Kis-Fátra hegyvidékére, hogy felfedezzük Szlovákia gyönyörű tájait, melyek tele vannak csodálatos látnivalókkal és lenyűgöző természeti szépségekkel.

Miután megérkeztünk a Vila Kamila nevű szállásunkra, azonnal nekivágtunk a túráknak, kezdve a híres Jánošík-szorossal (Jánošíkové Diery). Ez a lenyűgöző szurdokrendszer egyedülálló élményeket és lélegzetelállító kilátást nyújtott számunkra. Kanyargós ösvényeken sétáltunk és szűk szurdokokon keltünk át, miközben a természet szépsége magával ragadott bennünket, amikor a sziklák tetején állva elmerültünk a lenyűgöző panorámában.

A második napon ellátogattunk a Chleb-csúcsra, és túráztunk a környező hegygerinceken. A felvonóval könnyedén feljutottunk a csúcsra, ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk a környező hegyekre és völgyekre. Innen indultunk gyalogtúrára, áthaladva köves szirteken, festői tájakon és színes virágmezőkön, miközben friss hegyi levegővel töltődtünk fel. A túra legembertpróbáló része a végén következett, amikor a hegyről egy nagyon meredek és csúszós lejtőn kellett visszaereszkednünk a faluba.

A harmadik napra már kissé fáradtak voltunk, és az időjárás sem kedvezett nekünk, esős idő köszöntött ránk. Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk ki az utolsó nap élményeit, és felmentünk a kilátóba, ahonnan megcsodáltuk a tájat, még ha eső is csöpögött körülöttünk.

Az egész kirándulás alatt gyalog jártuk be a tájat, ami lehetővé tette, hogy közvetlenül kapcsolatba kerüljünk a természettel. A Vila Kamila apartmanok tökéletes szálláshelyet biztosítottak számunkra, ahol kényelmesen pihenhettünk a fárasztó napok után.

A terchovai osztálykirándulás igazi kaland volt számunkra. A természet lenyűgöző szépsége, a kihívásokkal teli túrák és a közös élmények örökre emlékezetesek maradnak.

Baráth Bence és Nemes Máté, 8.A

A rovat cikkei

Back to top button