2022-2023

Nagykarácsony éjszakáján…

Ezt a címet adtuk idei karácsonyi műsorunknak, ihletője pedig egy ősi népdal volt, amelyet műsorunk legvégén közösen adtunk elő…

Végre, hosszabb kihagyás után, összegyűlhettünk a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium tornatermében, és újra mindenkit szeretettel üdvözölhettünk az alsó tagozat és az 5. osztály  hagyományosan megrendezett karácsonyi meglepetésműsorán. Bevezetőként egy frappáns Kukorelly-verset hallhattunk a 4. A osztály előadásában, őket a legkisebbek, az 1. A és B osztály követték karácsonyi jókívánságaikkal, majd egy megzenésített adventi verset hallgathattunk meg a 2. A osztálytól.  Ezután az Apró Szőttes műsora következett, moldvai táncokat láthattunk tőlük, a 3. A és B osztályosok pedig egy karácsonyi verscsokorral örvendeztettek meg bennünket. Végül, de nem utolsósorban az 5. osztály adta elő szép, tartalmas műsorát.

Sajnos, az idén is közbeszólt a járvány, ha nem is a Covid, így néhány műsorszámot betegség miatt ki kellett hagynunk. Hótündér – ez volt a címe annak a táncnak, amelyet a 2. B tanulóitól láthattunk volna, a Sefülese Színjátszó Csoport pedig a abba Négyszögletű kerek erdőbe vezetett volna el bennünket, amelyet Lázár Ervin álmodott meg valaha. Sebaj, lesz még alkalom, hogy ezeket is bemutathassák nekünk a lelkes nebulók!

Áldott, békés, csillagfényes karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Pék Jutka tanító néni

A rovat cikkei

Back to top button