2023-2024

Nagy sikerrel indult ismét a mentorprogram

„Nincs csodálatosabb, mint mások segítése“ – ezzel a mottóval indítottuk el októberben a 2023/24-es tanév MENTORPROGRAM-ját a gimnáziumban. Fő célja, hogy a mentorok-pártfogók ebben a tanévben is segítséget nyújtsanak diáktársaiknak a beilleszkedésben, a tanulásban. 

A  mentorprogramnak többéves hagyománya van intézményünkben. Idén a vártnál és a korábbi éveknél több, 21 gimnazista vállalt önkéntes mentorálást, nagy örömünkre két gimnazista fiúval is bővült a csapat.

A  mentorok idei tevékenységét is hagyományosan egy kis képzéssel kezdtük, melynek keretén belül közelebbről megtárgyaltuk azokat a nehézségeket, elsősorban tanulási problémákat, melyekkel társaik naponta megküzdenek. Az elméleti információk mellett személyes tapasztalatokkal igyekeztünk bővíteni tudásukat, a már gyakorlott mentorok is átadták tapasztalataikat az elsős gimnazistáknak. A bevezető foglalkozás alkalmával minden mentor elmondta, hogy miért csatlakozott a csapathoz, melyek azok a tantárgyak, amelyekben magabiztosnak érzi magát, és szívesen segítene társainak. Az osztályfőnököktől,  a szaktanároktól kapott névsor alapján alakítottuk ki a tanulópárokat. A diákok főleg az alapiskola alsó és felső tagozatáról kértek segítséget: szlovák nyelv és irodalomból, matematikából, magyar nyelv és irodalomból, angol nyelvből, valamint egyes természettudományi tantárgyakból. 

  A mentorok munkája heti rendszerességgel zajlik majd, segítséget nyújtanak a házi feladatok megoldásában, a szlovák nyelvű konverzáció gyakorlásában, helyesírási és matematikai feladatok megoldásában. Havonta közös megbeszéléseket, képzéseket tartunk majd. Gimnazistáink nagyon lelkesek, így minden bizonnyal sikeres lesz a 2023/2024-es tanév  mentorprogramja is. 

                                                    Sill Zsuzsanna, a mentorprogram koordinátora

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button