2023-2024

Minden jó, ha a vége jó

 A színházból sosem elég! Ezért ötödikeseink és hatodikosaink ismét színházba indultak. 2024. május 2-án a pozsonyi új Nemzeti Színházban  Peter Zagar Rozprávka o šťastnom konci című gyermekoperát néztük meg. Mit is láttunk?

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas barátság, akkora, mint egy mesebeli birodalom. Képes hegyeket mozgatni, de legyőzni a haragot és a betegségeket is. Történetünk főszereplője, Júlia  barátjával, Martinnal együtt kalandos utazásra indul, melynek során barátnőjének, Máriának próbál segíteni. Gyógyírt keres a betegségére, és a mesék megmentésére is vállalkozik. Az emberiség ugyanis elveszítette a hitét a mesékben és a boldogságban. Meg akarják találni  a szerencsét, melyet a gonosz erők elrejtettek. A bátorság,  a bizalom,  az igazságérzet és a szeretet segíti hőseinket megpróbáltatásaik során. Végül teljesítetik a feladatukat, s a mese boldog véget ért.

Nagyon örülünk, hogy alapiskolás tanulóink ráéreztek a színházba járás örömére, reméljük, legközelebb sem lesz hiány érdeklődőkben!

Wittenberger Zsuzsa, szlováktanár

 

A rovat cikkei

Back to top button