2022-2023

Mentoraink újra munkában

A  mentorprogramnak többéves hagyománya és rengeteg pozitív hozadéka van intézményünkben. Fő célja, hogy a gimnazista mentorok – pártfogók  segítséget nyújtsanak alapiskolás társaiknak a beilleszkedésben, a tanulásban. A mögöttünk hagyott “covidos” évek ugyan kicsit megakasztották a projekt lendületét, de egy pillanatig sem mondtunk le arról, hogy amint lehetséges, újra felajánljuk diákjainknak az önkéntes tevékenység folytatását. Így október elején 9 lelkes elsős gimnazistával ismét elindult iskolánkon a mentorprogram.   

Az idei mentorok munkája is – a korábbi évekhez hasonlóan – egy kis képzéssel indult, melynek keretén belül alaposan megtárgyaltuk azokat a nehézségeket, elsősorban tanulási problémákat, melyekkel mentoráltjaik naponta küzdenek.  Az elméleti információk mellett kis munkafüzettel,  személyes tapasztalatokkal igyekeztünk bővíteni tudásukat. A bevezető foglalkozás alkalmával minden mentor ismertette, hogy melyek azok a tantárgyak, amelyekben magabiztosnak érzi magát, és amelyekben szívesen segítene társainak.  Ezt követően az osztályfőnököktől és a szaktanároktól megkaptuk azon tanulók listáját, akik mentori segítségre szorulnak. A diákok főleg szlovák nyelvből és irodalomból, matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, angol nyelvből, valamint egyes természettudományi tantárgyakból igényeltek segítséget. 

A mentorok munkája heti rendszerességgel zajlik a tanév folyamán, segítséget nyújtanak a házi feladatok megoldásában, a szlovák nyelvű konverzáció gyakorlásában, a helyesírási feladatok elkészítésében, stb.. Munkájukat segítik az inkluzív csapat tagjai is. Havonta megbeszéléseket, képzéseket tervezünk számukra. Gimnazistáink nagyon lelkesek, így minden bizonnyal sikeres lesz a 2022/2023-as tanév  mentorprogramja is. Köszönjük nekik a kitartó, türelmes, odaadó munkát, kívánjuk, hogy teljen benne örömük, tapasztalják meg a sikerélményt és az önzetlen segítségből fakadó kellemes érzést! 

Nagyon büszkék vagyunk Rátok: Biháryová Bianka, Kürti Zsófia, Kvasnica Tamara (I.A), Annus Alexandra, Dávid Dóra, Hegyi Eszter, Lancz Eszter, Szédelyi Dominik, Vörös Noémi  (I.B). És ha már a segítő tevékenységről ejtettünk szót, nem feledkezhetünk el Somogyi Boglárkáról (I.B) sem, aki Biankával és Eszterrel együtt rendszeresen  önkénteskedik az Andreas Autista Központban, nagy köszönet ezért is!

                                                 Sill Zsuzsanna, Mészáros Krisztina, 

a mentorprogram koordinátorai

A rovat cikkei

Back to top button