2019-2020

Meghitt, tartalmas adventi bolyongásaink

Hagyománnyá vált immár gimnáziumunkban, hogy az advent időszakában belekóstolunk kicsit a közeli nagyvárosok karácsonyi forgatagába, és tanulmányi kirándulássá kerekítjük a látogatásunkat azáltal, hogy az adventi vásár fahéj- és tűlevélillatú hangulatát a város, valamint egy-egy múzeum vagy kiállítás megtekintésével kötjük össze.

            Idén sem történt ez másként a Duna utcán: másodikosaink december 5-én Bécsben, a természettudományi múzeum tárlatának, valamint a belváros nevezetességeinek megismerése után merültek el a vásári tömegben; elsőseink Brünnből hoztak adventi tapasztalatokat, miközben látogatást tettek a planetáriumban is december 17-én; a harmadik és a negyedik évfolyam diákjai pedig december 10-én Budapesten töltöttek egy szép adventi napot.

            Eddigi budapesti adventjeink általában kiállításon, múzeumban kezdődtek, az idén ezen változtattunk: a Vörösmarty téri és a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásárba megérkezve kezdtük ezt a kellemes napot; a budapesti karácsonyi készülődés hangulata újra és újra elvarázsolja még azon diákjainkat is, akik már átélték ezt velünk. Esti színházlátogatást szervezni tanulóink számára a nagyon kései hazaérkezés okán mindig problematikus, amikor viszont kihirdettük, hogy a Vígszínházban nagy sikerrel játszott A nagy Gatsby című előadást céloznánk meg, fél nap alatt elkapkodták a jegyeket. Így karácsonyváró hangulattal feltöltődve este 7-kor ott ültünk a Vígszínház csodálatos színháztermében, és egy olyan remek, különleges rendezői megoldásokkal, briliáns színészi játékkal teli dinamikus, látványos előadás részesei lettünk, amelyről tanulóink, akik nem „kezdő” színházlátogatók, egyöntetűen lelkesedéssel nyilatkoztak. És senki nem panaszkodott arra, hogy későn hajtotta álomra a fejét!

            Diákjaink ezekkel az osztálytársaikkal, tanáraikkal együtt szerzett élményekkel intenek búcsút pénteken, az utolsó, szünidő előtti napon az iskolának, hogy szeretteik körében ünnepelve töltsék az év végét. Mindenkinek békés, boldog, meghitt ünnepet kívánunk!

Kulcsár Mónika

A rovat cikkei

Back to top button