Közlemények

Kivonat az SZK Oktatásügyi Minisztériumának 2020. november 1-jén kiadott irányelvéből

November 3-tól következő rendelkezések lépnek érvénybe a tanulók és törvényes képviselőik számára:

1. Az országos tesztelést követően amennyiben a tanulónak vagy bármelyik, vele egy háztartásban élő családtagjának pozitív a teszteredménye, kötelezően a 10 napos karantén lép érvénybe, a tanuló tehát nem látogathatja az iskolát.

2. A szülő vagy a törvényes képviselő a karanténról értesíti a kezelőorvosát, valamint tudatja az iskola igazgatóságával, hogy a gyermeke részt vesz-e a távoktatásban. Amennyiben nem vesz részt, akkor a tanulót hiányzóként vezetjük. A 10 napos karantént követően a szülő orvosi igazolás felmutatásával igazolja, hogy gyermeke folytathatja az iskolai oktatást.

3. Ha szülő nem tud felmutatni negatív teszteredményt vagy nem vett részt a tesztelésen, nem léphet be az iskola területére, és mind a szülő, mind az alsó tagozatos tanuló 10 napos karanténban marad. A szülő igazolhatja a hiányzást, ez esetben a következő napokra: november 3., 4., 5., 10., 11. Az iskolába való visszatéréskor leadja a nyilatkozatot, hogy gyermeke egészséges.

4. Az alsó tagozatos tanulók negatív teszteredmény bemutatása nélkül beléphetnek az iskolába, a szülő által kitöltött fertőzésmentességről szóló nyilatkozatot viszont belépéskor leadják az ügyeletet végző pedagógusnak.

Az Irányelv teljes szövege itt olvasható: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-opatreniam-vyplyvajucim-z-celoplosneho-testovania-spolocna-zodpovednost-1-11-2020/

A rovat cikkei

Back to top button