2021-2022

Két év után ismét a küzdőtéren…

A mozgáshoz úgy közelíts, ahogy az élethez: lelkesedéssel, örömmel és hálával. Mert a mozgás az élet, az élet pedig mozgás. Mindkettőtől azt kapod, amit beleteszel.“

(Ron Fletcher)

Bizony, már két éve, hogy beszámoltunk az I. Pozsony megyei sportnapról! Pozsony megye oktatásért felelős részlege 2 év után rendezhette meg a II. megyei sportnapot a középiskolások részére, amelyre október 6-án került sor.

Már 7 óra előtt találkoztunk kiváló sportolóinkkal a Mladá Garda sportközpont parkolójában, hogy időben benevezhessünk a versenyekre. Mivel Pozsony a Covid-jelzőrendszer szerint narancssárga, így csak az oltott, a negatív teszttel rendelkező, valamint a betegségen átesett diákok vehettek részt a megmérettetésen. Ennek ellenére is 3 részre osztották fel a sportközpont területét.

A nevezés után 7.30-kor Juraj Droba, a megye elnöke nyitotta meg a sportnapot a kiváló szlovák jégkorongozó, Miroslav Šatan és a vadvízi kajakos Hochschorner fivérek jelenlétében. A kiírásban atlétika, röplabda, strandröplabda, floorball, kispályás labdarúgás és művelődési verseny is szerepelt.

Iskolánk több sportágba is benevezett: 20 fős csapattal indultunk neki a várva várt versengésnek, amelyen ebben az évben 40 középiskola vett részt. A meteorológusok egész napos esőt jeleztek, ennek ellenére szerencsések voltunk, és csak a déli órákban kaptunk belőle.  Diákjaink nagy része inkább az egyéni sportágakat választotta, főleg az atlétikában voltunk érdekeltek. Emellett indítottunk floorball lánycsapatot és labdarúgócsapatot is.

Tanulóink ismét kitettek magukért, az eredményeink az egyéni versenyszámokban:

  • Tési Evelin (III.A) – távolugrásban 2. hely, 100 m síkfutásban 3. hely;
  • Mikla Natália (IV.A) – 100 m síkfutásban 9. hely,
  • Szitás Róbert (III.B) – 100 m síkfutásban 9. hely,
  • Molnár Imre (I.A) – 100 m síkfutásban 20. hely,
  • Pokorný Raphael (II.B) – 100 m síkfutásban 37. hely,
  • Zajac Tamás (I.A) – 800 m síkfutásban 8. hely.

Csapatban a 4×100 m-es lány-fiú váltóban (Mikla Natália, Tési Evelin, Molnár Imre, Szitás Róbert) a 2. helyen zártunk, megelőzvén a sportgimnázium csapatát is, a lánycsapat floorballban (Simonics Lea, Petőcz Dorottya IV.A, Gunár Frederika III.B, Kocsis Anna, Tési Evelin III.A, Gubo Veronika, Pagáč Lívia I.A) pedig a 2. helyet foglalta el. A művelődési verseny az olimpiai játékokról szólt: csapatunk a 12 csoportból álló mezőnyben a remek 4. helyet szerezte meg (a csapat tagjai: Lévárdy Ákos IV.B, Merva Márk IV.A).

Nagyon reméljük, hogy nem kell megint 2 évet várnunk a következő, III. megyei sportnapra, és minél hamarabb visszatérhetünk a jól megszokott „régi” életünkhöz, ahol nem kell ennyi intézkedést betartanunk. Köszönjük diákjainknak ezt a közösen eltöltött napot, és gratulálunk nekik a nagyszerű eredményekhez!

Urban Péter, testnevelő tanár

A rovat cikkei

Back to top button