2015-2016

Képtári történet Vojtek Lili tollából

A Magyar Nemzet Galéria áprilisban középiskolás diákok számára hirdette meg a Képtári történetek – Parafrázisok a Magyar Nemzeti Galéria alkotásaira című irodalmi pályázatát. A Galéria 10 kiemelt műalkotásának egyikét ihletadó forrásként felhasználva kellett a diákoknak elkészíteniük műfaji megkötés nélkül egy szépirodalmi írásművet. A pályázat célja a kiíró megfogalmazásában az volt, hogy a nagyközönség számára ismert vagy épp kevésbé ismert művek a fiatalok írásai által új értelmezést nyerjenek. Nem műelemzéseket vártak, hanem kreatív fogalmazásokat, irodalmi parafrázisokat, amelyek a kiválasztott alkotásra rezonálnak.

Erre a pályázatra küldte be írását Vojtek Lili, gimnáziumunk I.A osztályos tanulója: versének ihletője LOSSONCZY TAMÁS 1961-ben készült TISZTÍTÓ NAGY VIHAR című képe volt. A beérkezett pályaműveket elbíráló szakmai zsűriben helyet foglalt többek között Fenyő D. György középiskolai tanár, irodalomtörténész, ill. Garaczi László író is. Lili verse a zsűri döntése értelmében bejutott a verseny 2. fordulójába, ahol a pályamunkákat közönségszavazásra bocsátják. Az eredménytől függetlenül Lili részt vesz a pályázat eredményhirdetésén június 25-én a Magyar Nemzet Galériában, és verse egy éven keresztül olvasható lesz a Galériában a kép alatt!

Kedves Barátaink! Az alábbi linken elolvashatják Lili versét, ill. szavazhatnak ennek a tehetséges diáklányunknak a zsűri által kiemelkedőnek minősített művére. Reméljük, egyetértenek velünk abban, hogy írása megérdemli az Önök szavazatát, támogatását! Köszönjük!

http://keptaritortenetek.mng.hu/project/kt_042818-tisztito-nagy-vihar/

Lilinek pedig szeretettel gratulálunk!

Kulcsár Mónika

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button