2023-2024

Karácsonyvárás az alsó tagozaton

A karácsony varázsát és az ünnepek hangulatát mindenki várja, nincs ez másképp a gyermekeknél sem. Talán az ő örömük az, ami még szebbé és tisztábbá tudja varázsolni a karácsony ünnepét. Ezt a hangulatot igyekeztünk mi is szerda délelőtt megidézni az iskola falain belül. 

Az utolsó előtti tanítási napon iskolaépületünk 1. emeleti folyosója megtelt a karácsonyi zenék hangjával és természetesen a gyermekek csacsogásával, elmondták, hogy kinek készítik az ajándékot, közben persze a kezeik is szorgosan dolgoztak, hiszen kézműves-foglalkozás volt. Nagyon szép kézzel készített díszeket és ajándékokat sikerült alkotniuk. Majd kis szünet után következett egy zenés foglalkozás a Pósfa zenekarnak köszönhetően, táncházzal egybekötve. A gyermekek ezt nagyon élvezték, aktívak voltak és bekapcsolódtak ők is. Sok érdekes hangszert ismerhettünk meg, illetve új tánclépéseket sajátíthattunk el. A repertoárból természetesen nem maradhatott ki a karácsonyi ének sem. Ami megkoronázta ezt a meghitt kis délelőttöt, az a Mennyből az angyal közös eléneklése volt.

A gyerekek tegnapi remek karácsonyi műsora után ez a mai nap élményszerű folytatása volt a karácsonyvárásnak. Reméljük, hogy az iskolában megalapozott hangulatot kicsinkóink otthonaikba is magukkal viszik. Legyen nagyon szép ünnepetek családotok körében, drága gyermekeink!

Gál Cyntia tanító néni

A rovat cikkei

Back to top button