2023-2024

JustVidman, Héraklész és az Iciri-Picirik Budapesten

Mielőtt elkezdődnének az új előadásunk próbái, az Iciri-piciri bábcsoport néhány tagja elhatározta, hogy ellátogat a Budapest Bábszínházba inspirációt gyűjteni, azaz megnézni a “Helló Héraklész” című előadást. 

A vonatunk Budapestre reggel 10:00-kor indult a pozsonyi főállomásról tízperces késéssel. A két és fél órás vonatút “sztárvendége” JustVidman volt: a 756 ezer feliratkozóval rendelkező magyar YouTuber, aki (bár nem volt jelen) vicces videóival segített eltölteni az emiatt nem túl hosszúnak tűnő vonatutat. Szegény Barbi még belement abba, hogy az első pár videót az  ő mobilján nézzük meg, de aztán már úgy kellett könyörögni neki…

Amikor megérkeztünk Budapestre, az első megálló a Westend Bevásárlóközpont volt, ahol ebédeltünk (volna), ha nem lett volna olyan lassú a kiszolgálás a thai étteremben. Onnan elvillamosoztunk a BAB-ba, ahol helyet foglaltunk, és kezdődhetett az előadás!

A színdarab Héraklész 12 próbájáról, testvéréről (Iphiklész), szerelméről (Megara) és ellenségeiről (Héra, Eurüszteusz) szólt. Az előadás legalább annyira fergeteges volt, mint Vidman, hogy csak a videójátékos részt említsem, amikor Héraklész úgy teljesített 2 próbát, mintha a Super Mario Bros-ban lenne, vagy amikor Héra véletlenül beledobta a kulcstartóját Eurüsztreusz ingujjába. A bábok és a díszlet is tökéletes volt, például a párnákból készült birkák vagy az óriáskivetítő a falon, ahol más szemszögből tudtuk belepillantani az egyes csatákba Iphiklész mobilja segítségével. Ráadásul az előadás még egy saját Instagram-oldalt is létrehozott (@iphiklesz_official), ahol meg tudtuk nézni az előadás közben készített szelfiket.

Hazafelé még megálltunk Pesten az Etele Plázában vacsorát venni. Az utat Tatabányáig vonatpótló busszal teljesítettük, onnan pedig (sajnos nem kupés) vonattal mentünk Hegyeshalomig. Ez az út sem volt olyan rossz, bár JustVidman kimaradt, játszottunk egy jó kis Felelsz vagy mersz-et egy nagy halom rágcsa társaságában. Hegyeshalomtól aztán mindenki hazament a szüleivel. Kezdődhet a munka a csoportban, tavasszal új előadással jelentkezünk!

                                                                                                                                                                Juhász Ádám, 6.A

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button