2023-2024

Húsvétváró foglalkozás

A tavasz az újjászületés időszaka. Végre eltűnik a borús és sötét tél, előbújnak a tavasz első virágai, visszatérnek a távoli országokból a madarak, hogy szép koncerteket adhassanak nekünk. Egy ehhez hasonló szép tavaszi kedden szervezte meg inkluzív csapatunk a következő foglalkozást a tanulók számára, amely az előttünk álló ünnep, a húsvét jegyében telt. A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, de a nem hívők is szívesen megemlékeznek róla mint a tavasz beköszöntét jelző ünnepről.

A foglalkozás első részében a Kett-módszer és a padlókép segítségével szemléltettük a húsvét lényegét, bemutattuk a történetét. Ezt követően egy memóriajátékot játszva megismerkedtünk a költöző madarainkkal, illetve a tavaszt köszöntő virágainkkal. Miután mindenki nagyon ügyesen szerepelt a játékban, szalvétatechnika segítségével elkészítettük húsvéti gyertyáinkat. A foglalkozás utolsó programja egy mozgásos feladat, a tojáskeresés volt egy kis csavarral megfűszerezve, ugyanis nem csokitojásokat kellett megtalálniuk a gyermekeknek, hanem műanyagból készülteket, melyek pozitív, biztató, megerősítő üzeneteket tartalmaztak. A felnőttek számára is nagyon fontos tud lenni egy kedves szó, a reakciókból ítélve  gyermekeinknek is jólesett minden dicséret. És persze nem maradtak csokitojás nélkül sem, a foglalkozás végén mindenki kapott egy finom édességet. 🙂

A húsvétváró foglalkozás jó hangulatban, kellemesen telt, és biztosan erőt adott diáknak és tanárnak egyaránt a tanév további napjaihoz.

Gál Janka, az inkluzív csapat tagja

A rovat cikkei

Back to top button