2020-2021

Hogyan is zajlott a Médiasztár?

A 2020/21-es évben a Médiasztár, mint oly sokan más rendezvény, kénytelen volt változtatni a karanténhelyzet miatt. Ennek következtében a verseny élő döntője elmaradt, és csupán a beküldött versenyfeladatok értékelése alapján hirdették ki a győzteseket.

Az első forduló feladatát november 19-én kaptuk, Karantén-kalitkába zárt szárnyaló lélek címmel. Nem volt nehéz kifejteni a témát, hiszen akkorra már több mint eleget kaptunk a bezártságból.

A második forduló feladata kisebb késés után február 16-án érkezett meg, amikor már mindannyian lemondtunk arról, hogy valaha is látni fogjuk. Az írás tárgyát meglátva kisebb lett az öröm, ugyanis újabb COVID-témát kaptunk. Nehéz szívvel és mély sóhajokkal róttuk a sorokat, mivel bárhová ment az ember, körbe-karikába ugyanazt hallotta. Az utolsó pillanatig halogatva azonban sikerült valami olvashatót alkotni, ez lett a „Kortörténte-Kórtörténet?”.

Március 23-án pedig elérkezett a harmadik forduló, végre nem a vírus témájával. Tudósítanunk kellett egy korszerű környezetbe helyezett pünkösdi királyválasztásról. Amennyiben azt hiszik, ez pofon egyszerű, tévednek. Próbáljanak meg leírni egy eseményt úgy, hogy még életükben nem látták… Persze, tudom, létezik internet.

Miután sikeresen megoldottuk mindhárom feladatot, nem maradt más hátra, mint várni az eredményeket. Ilyenkor az idő teljesen máshogyan telik; a percek óráknak tűnnek, az órák napoknak, azok meg heteknek… Június 16-án elérkezett a várva várt nap…, és én nemes egyszerűséggel lekéstem azt. Számomra érthetetlen gratulációk képében érkezett az információ, hogy ismertek az eredmények. A Duna utca tarolt, minden versenyzőnk sikeres megoldó lett, a helyezések pedig: Petrik Zsófia II.A – 2. hely, Gőgh Leona I.B és Vitálos Etelka III.A – 3. hely, Nagy Anikó III.B – 4. hely, Šáli Adrián III.B – 5. hely, Nagy Antónia IV.A – 7. hely.

Összegezve: sikeres évet zártunk. Kíváncsian várjuk, milyen témákat hoz a jövő év.

Petrik Zsófia

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button