Felhívások

Felhívás – XIV. Kulcsár Tibor vers- és prózamondó verseny

A szó: izzó parázsa igaznak, szépnek
Vagy meggyújtod másoknak tűznek, fénynek, vagy önlelkedben meghal s megemészt.
(Kulcsár Tibor)

 

F E L H Í V Á S

A pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium és az SZMPSZ Pozsony-Szenc Területi Választmánya 2019. november 29-ére meghirdeti a

XIV. KULCSÁR TIBOR VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY-t.

A verseny első évfolyamának meghirdetésekor célunk a szlovákiai magyar irodalom alkotásainak megszólaltatása és népszerűsítése volt, valamint tisztelegni szerettünk volna Kulcsár Tibornak, iskolánk kiváló pedagógusának emléke előtt.

A versenyt az alapiskolák nyolcadik és kilencedik osztályos tanulói, a négyosztályos gimnáziumok diákjai, a nyolcosztályos gimnáziumok harmadikos és negyedikes, valamint felső tagozatos diákjai, ill. a szakközépiskolások számára hirdetjük meg három kategóriában. Kategóriánként egy-egy iskola maximum két tanulót nevezhet be, a vers és a próza külön számít. Idén a 70 éves Ravasz József, Szigeti László és Tóth László, a 65 éves Balázs F. Attila, Balla Kálmán és Bettes István, a 60 éves Haraszti Mária, Hizsnyai Zoltán és az 50 éves Juhász Katalin, Z. Németh István előtt tisztelgünk. Ajánljuk, hogy az ő műveik közül válasszanak.

A versenyre jelentkezni lehet a gimnázium címén vagy a verseny@mtag.sk címen (a jelentkező lap megtalálható a www.mtag.sk honlapon). A jelentkezés határideje 2019. október 30.

Elérhetőség:
ZŠ a Gymnázium s VJM – Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium
Dunajská 13
814 84 Bratislava
Tel: +421 2 52964315, 52927768
Fax: +421 2 52927769

Visszajelzés

    Ebédigény

    IgenNem

    Back to top button