2014-2015

Erdei iskola – alsó tagozat

Iskolánk alsó tagozatos tanulói idén június 8-tól június 12-ig erdei iskolában töltöttek egy felejthetetlen hetet Kovácspatakon.
A Panoráma Hotel kényelmes és tiszta szobáiban laktunk, a konyhán ízletesen főztek a szakácsok és a pincér elegánsan, gyorsan járta körül a negyven gyereket, négy pedagógust és az egészségügyi nővért. A kellemes nyári melegben szinte az egész napot kint tölthettük a szabadban.
Mindenki szívesen bekapcsolódott a számháborúba, sok izgalmas focimeccs és fürdés a medencében, séta a közeli Mária Valéria-forráshoz, kirándulás az erdőbe, séta a Dunához, az esti közös játék és diszkó mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy egy pillanatra sem unatkoztunk.
Szerdán egész napos kirándulásra mentünk Visegrádra, ahol a Visegrádi Palotanapok rendezvényei közül a Lovagi programot választottunk. A Salamon-toronyban maga az igazgató úr, Buzás Gergely fogadott, és még egy másik vezetővel együtt nagy szakértelemmel ismertette a Salamon-torony történetét és az itt látható tárgyakat. A Salamon-torony melletti terasz volt a lovagi torna színhelye. Ezt a Szent György Lovagrend hagyományőrző csoportja mutatta be. Miután elfogyasztottuk a magunkkal hozott ebédet a palota kertjében, a második tárlatvezetés – a Királyi Palota kellemesen hűs falai közt várt ránk. Délutáni programunk a fegyversátorban folytatódott, ahol a régi harcmodorral és a fegyverhasználattal ismerkedtünk meg, sőt mindenki kedve szerint kézbe is vehette a neki tetsző fegyvert, sisakot. Látogatásunk utolsó állomása az íjászat volt. Mindenki kipróbálhatta Fruzsi türelmes útmutatása mellett a reflexíj használatát. Fagylalttól felfrissülve indultunk vissza.
Csütörtökön fokozta a gyerekek jókedvét a felfújható akadálypálya és az ugrálóvár. Itt mindenki kedvére ugrálhatott, mászhatott és végül lecsúszhatott a felfújt pályáról.
Amikor pénteken búcsút intettünk a csodálatos tájnak, nem egy gyerek felsóhajtott: „Nem maradhatnák még egy kicsit?“
Vician Lívia

A rovat cikkei

Back to top button