2017-2018

Environmentális és Egészségvédelmi Napok

Április 23-25. között került sor a 15. Duna utcai Environmentális és Egészségvédelmi Napok megrendezésére. A hétfői napon az ünnepi megnyitót a Természetfotó pályázat kiértékelése követte. Ezek után a tanulók projektjeinek bemutatója zajlott, majd az egészséges ételek kóstolója következett.
Budapestről érkező tisztelt vendégeink tudományos előadásai következtek. Dr. Hatvani István Gábor témája „A jégfuratok kutatása napjainkig”, melyet a diákjaink nagy érdeklődéssel figyeltek. Dr. Kováts József ”Kutatás az Atacama sivatagban” és Magyar Róbert „Az irracionális döntéshozatal racionalitásai” című előadásai megdöbbentő és figyelemfelkeltő volt a diákok számára. A keddi napot ismét a tanulók projektjeinek bemutatója kezdte, melyet a hazai vendégelőadóink, Mgr. Matušik Ildikó PhD.: „Hiperakkumulátor növények” és Mgr. Mészáros Patrik: ,,Vegyszerek a mindennapi életünkben” című előadása követte. Témájukat nagy érdeklődéssel figyeltük. Volt diákunk, MUDr. Andics Anikó egy érdekes témával készült: ,,Aludjunk rá egyet”.
A szerdai napon a resztvevő diákok számára tanulmányi kirándulást szerveztünk Pőstyénbe- a hévizek városába.
Az idei rendezvénysorozat is sikeresen és jól szervezetten zajlott le, melyért köszönet Mgr. Marták Zsoltnak, Mgr. Králik Henriettának és Mgr. Janda Andreának.
Reméljük, a következő év is ilyen sikeres lesz.
Janda Andrea

A rovat cikkei

Back to top button