2017-2018

Egy szelet Andalúzia

Élménybeszámoló egy kirándulásról

Babitsot bizonyára nem a napfényes Andalúzia ihlette meg, amikor Spanyolhonról a „bús donna barna balkonon/mereng a bíbor alkonyon” sorok jutottak eszébe.

A Bécsből Malagába repülő Duna utcás csapat a 2017. szeptember 11-18. között töltött egy hét alatt rácáfolt e gyönyörű alliteráció bizonyos elemeire. A szomorúság, a búskomorság messze elkerülte az utazókat. Barna balkonok helyett pedig hamisítatlan fehér falvakat találtak, melyek egyik gyöngyszemében kaptak szállást. Frigiliana fehérre meszelt házfalai, kék bejárati ajtói, kanyargós, mozaikmintás utcái, a falakon lógó csodás kerámiák, az ölelő hegyek, az érett naranccsal, mandarinnal vagy avokádóval megrakott fáinak látványa beleégett nemcsak a retinákba, hanem mélyen a lelkekbe, agyakba és szívekbe. A több százezer megtett lépésről városban, szurdokban, hegyi patakban, szigeten vagy sziklahegyen, jó néhány karcsapásról az azúrkék tengerben még hosszú ideig fog bíbor alkonyokon merengeni a 43 résztvevő mindegyike.

Az esőáztatta, nyirkos, hideg Pozsonyból meleg szívvel gondol és küldi köszönetét Andalúziába a kiváló idegenvezetőnek, Kovács Zoltánnak és családja minden tagjának: Katinak, Eszternek, Dominak, Barninak és Misinek.

Hamarosan megjelentetjük a diákok írását a tanulmányútról.

A rovat cikkei

Back to top button