Tesztelések

Általános tudnivalók az érettségiről

 1. Az érettségi vizsga írásbeli része magyar és szlovák nyelvből két részből áll: extern (100 perc alatt 40 zárt – x-szel jelölt és 24 nyílt – piktogrammal jelölt kérdésre kell válaszolni) és intern (4 téma közül kell egyet kiválasztani, s arról a megadott műfaji jellegzetességeket betartva 1,05 – 3 oldalnyi terjedelemben max. 150 perc alatt szöveget írni).

 1. Az érettségi vizsga írásbeli része idegen nyelvekből két részből áll: extern (B2 szinten 120 perc alatt kell válaszolni a zárt és nyílt kérdésekre) és intern (az adott témáról kell B2-es szinten 60 perc alatt 200-220 szóból álló szöveget alkotni).

 1. Az érettségi vizsga írásbeli része matematikából 1 részből áll – 150 perc alatt kell megadni a választ a 20 nyílt és a 10 zárt kérdésre.

 1. Egy teremben max. 18 tanuló, minden padban egy tanuló foglalhat helyet.

 1. A válaszadó lapok két darabból állnak: csak az eredetire írtok, a másikra automatikusan átíródnak a betűk. A kópiát kell aláírni az erre kijelölt helyen. Ha a válaszadó lapon megtévedtek, hátoldalán megtaláljátok a javítás módját.

 1. A tesztfüzetekbe tilos írni! A válaszokat külön lapra, ún. válaszadó lapokra írjátok. Egyéb feljegyzéseket, részmegoldásokat, számításokat stb. az iskola pecsétjével ellátott segédlapokra lehet feltüntetni.

 1. A válaszadó lapot ne gyűrjétek, ne hajlítsátok, ne törjétek meg! Ne rajzoljatok rá, ill. a válaszokon kívül egyebet ne írjatok rá!

 1. A mobiltelefon használata még a folyosón is tilos! A készüléket kikapcsolt állapotban kell tartani!

 1. A padon, melyen írni fogtok, csak toll, személyi igazolvány, folyadék, ill. a tesztlap, válaszadó lap lehet.

 1. A tesztelés alatt az osztálytermet csak indokolt esetben lehet elhagyni. Tilos a teremből kilépni az idegen nyelvek tesztelésének I. része alatt, ill. az intern rész témáinak központi ismertetésekor.

 1. Amit hozzatok magatokkal/használhatjátok:

 • személyi igazolvány

 • több kék vagy fekete toll, de tilos a ceruza, töltőtoll, nagyon világos színű toll használata

 • folyadék, üdítő (ezek mellettetek lehetnek az írásbeli alatt, fogyaszthatjátok is őket)

 • étel (ezeket nem fogyaszthatjátok a tesztelés alatt)

 • számológép, mely nem tartalmaz Graph, Graphic, Calc, Solve funkciókat, ill. nem a mobiltelefon egyik applikációja

 • az iskola pecsétjével ellátott segédlapokat

 1. Nem megfelelő magatartás, a szabályok be nem tartása esetén az érettségi bizottság elnöke felszólítja a tanulót a tanterem elhagyására, az érettségi érvénytelen lesz a tanuló számára, aki azt a következő tanévben ismételheti meg.

A rovat cikkei

Back to top button