2020-2021

A szabadság lehet pénzügyi is!

Ezt a címet viseli az a projektünk, amelynek előadásai a karácsonyi szünidő kezdetéig biztosan elhúzódó távoktatás miatt szintén az online térbe kényszerültek.

Amikor augusztus végén elhatároztunk, hogy – folytatni kívánván a tanulóink pénzügyi tudatosságát fejlesztő programokat – megcélozzuk az oktatási minisztérium által a nemzetiségi iskolák számára kiírt hasonló témájú pályázatot, azzal számoltunk, hogy ősszel pénzügyi kompetenciák tekintetében iskolánk valamennyi végzőse, tehát a kilencedikesek és a negyedikesek, illetve a harmadikos gimnazisták is „szintet lépnek”. Nemcsak előadásokat terveztünk, hanem élményszerű, a valós helyzetekre összpontosító, nem formális tanulási módszereket alkalmazó tevékenységeket is: pl. a Pénzügyi szabadság című társasjátékot, amely során a tanulóinkból alakult „családok” pénzügyeiket 30 éven keresztül észszerűen megtervezve próbálnak meg stabil anyagi hátteret teremteni maguknak, felhasználván azt a tudást, amit az előadások alatt szereztek. A támogatást a projekt megvalósítására megkaptuk, amikor viszont ennek híre megérkezett, tanulóinkat már csak a számítógép képernyőjén keresztül láttuk. Így az őszre tervezett programjaink jó részéhez hasonlóan ezt a projektet is a virtuális térbe költöztettük.

December 10-én a kilencedikesek, valamint a harmadikos és negyedikes gimnazisták Zalaba Dávid és Juhász Orsolya lektorok jóvoltából videókonferencián ismerkedtek meg a pénzügyi tudatosság alapfogalmaival. Az előadókkal megegyeztünk, hogy amint erre lehetőség lesz, az egész projekt legizgalmasabb részének ígérkező társasjátékot is elhozzák nekünk. Reméljük, addig nem kopik meg nagyon az érdekes előadások alatt szerzett pénzügyi tudásunk, és játékbeli, fiktív családjainknak pénzügyeink tudatos kezelésével jómódot és anyagi szempontból nyugodt életet tudunk majd biztosítani.

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button