2022-2023

A robotok Duna utcai szerelmesei

Az idei tanévben június elején Kassán rendezték meg a WRO robotikaverseny, amely lenyűgöző esemény volt a robotika és a technológia szerelmesei számára. A rendezvényen diákok és szakemberek gyűltek össze, hogy bemutassák tudásukat és versenyezzenek. A megmérettetésnek kassai Kultúrpark adott otthont, és számos csapat vett részt rajta különböző kategóriákban. 

A verseny célja az volt, hogy lehetőséget adjon a diákoknak és a robotikai közösségnek, hogy megmutassák kreativitásukat és műszaki tudásukat. A versenyzők különböző feladatokat kaptak, amelyeket a robotjaiknak kellett végrehajtaniuk. Ezek a feladatok eltérő nehézségűek voltak, érzékelők és karok ötletes felhasználását igényelték, például távolságmérést, akadályok elkerülését vagy objektumok szállítását.

Számunkra a legnagyobb kihívást a szűk időkorlát jelentette, amivel nem számoltunk felkészülésünk során. Amikor megpróbáltuk felgyorsítani a folyamatot, a robot sokkal pontatlanabb lett, így végső soron kevesebb pontot értünk el vele, mint amire számítottunk.

A verseny során a résztvevőknek nemcsak a robotprogramozásban kellett tehetségüket megmutatniuk, hanem kreativitásukat is be kellett vetniük a feladatok megoldásához. A csapatok különböző stratégiákat alkalmaztak a cél elérése érdekében, és a legjobbak kiemelkedtek az innovációban és a hatékonyságban. A versenyen részt vevő diákok sokat tanulhattak egymástól és a szakemberektől is. Ez a tapasztalatcserés környezet nagyon inspiráló volt, és elősegítette a diákok fejlődését. A verseny lehetőséget teremtett a résztvevőknek, hogy megmutassák tehetségüket és innovációikat a robotika területén. 

Összességében a Kassán megrendezett robotikaverseny izgalmas és inspiráló esemény volt. A résztvevők tehetségét és elkötelezettségét látva megállapítható, hogy a jövőbeni robotika fejlődése fényesnek tűnik. A verseny kiemelte a diákok kreativitását és technikai készségeit, valamint elősegítette a tudásmegosztást és a közösségépítést a robotika területén.

Végül pedig lássuk, kik nálunk a robotika szerelmesei, és hogyan végeztek a versenyen! 3 csapatunkért izgulhattunk:

  • Kocka kukacok – Dudáš Tamás, Langermann Máté Enzo és Schlosser Vivien Danielle, 4. hely (13 csapatból);
  • Robotoshock – Schlosser Imre és Vanda Maxim, 6. hely (17 csapatból);
  • Scrap metal – Baráth Bence, Nemes Máté és Kenderessy Márk, 8. hely (17 csapatból).

Gratulálunk!

Nemes Máté és Baráth Bence, 8.A

A rovat cikkei

Back to top button