2023-2024

A Pikopretek-et az idén sem hagytuk ki

Május 23-án a Vaskutacskán szervezték meg a várva várt Pikopretek versenyt, amelyen az alapiskola 6., 7., 8. és 9. osztályából egy-egy négytagú csapat mutatta meg tudását és ügyességét. A versenyzőknek egy 3 km-es távon kellett végigmenniük az erdőben, eközben pedig a térkép alapján tájékozódva 10 állomáson különféle logikai, matematikai és fizikai feladatokat oldottak meg időre.

Az esemény izgalommal töltötte el mind a résztvevőket, mind a szurkolókat. A csapatoknak nemcsak az idővel, hanem az egyes állomások kihívásaival is meg kellett küzdeniük. A feladatok között voltak olyanok, amelyek kreativitást, mások gyors és pontos számításokat, valamint alapos fizikai ismereteket igényeltek. A verseny szervezői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a feladatok változatosak legyenek, és minden résztvevő megtalálja a neki leginkább megfelelő kihívást. Az állomásokon a tanárok és a segítők felügyelték a versenyt, és pontosan mérték az időt, valamint jegyezték a megoldások helyességét.

A tájékozódás a térkép alapján külön izgalmat és kihívást jelentett a versenyzők számára. Az erdei útvonalon nemcsak a helyes irány megtalálása, hanem a gyors haladás is fontos szempont volt. A csapatoknak össze kellett hangolniuk tájékozódási képességeiket és a feladatok megoldását, hogy minél gyorsabban érjenek célba. A verseny remek lehetőséget nyújtott arra, hogy a diákok egyénileg és csapatban is megmutassák tudásukat és képességeiket. Az együttműködés, a stratégiai gondolkodás és a gyors problémamegoldás mind-mind kulcsfontosságú volt a sikerhez.

A nap végén, bár fáradtan, de lelkesen tértünk vissza az iskolába. Az eredményeket izgatottan várjuk, hiszen minden résztvevő keményen dolgozott a győzelemért. Az esemény a diákok számára emlékezetes élményt nyújtott, és bebizonyította, hogy a tanulás és a versenyzés egyszerre lehet szórakoztató és hasznos.

A Pikopretek verseny nemcsak a tudás, hanem a kitartás és az együttműködés ünnepe is volt, ahol mindenki győztesként térhetett haza, gazdagabbá válva a közösen szerzett élményekkel és tapasztalatokkal. Az ilyen események ösztönzik a diákokat arra, hogy továbbfejlesszék tudásukat és képességeiket, miközben jól érzik magukat és új barátságokat kötnek.

Egri Gabriella, fizikatanár

 

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button