2023-2024

A magyar népmese napja

Hol volt, hol nem, hetedhét országon is túl… Ilyen és még hasonló mondatok hangzottak el 2023. szeptember 29-én az alapiskola alsó tagozatának első, második, illetve harmadik évfolymában, ahol a magyar népmese napjának alkalmából felolvasásra került mindegyik osztályban két-két magyar népmese.

 A felolvasást a gimnázium diákönkormányzatának tagjai szervezték. A harmadik emeletről szintén az első három osztályból jöttek a gimisek bevezetni a mesék világába a kicsiket.  A picurkák hatalmas érdeklődéssel, figyelemmel és vidám csillogással a szemükben hallgatták a színes, tanulságos, vicces és érdekes meséket. A történetek megismerése után egy kis beszélgetésre került sor – a gyerekek elmesélhették mi tetszett nekik a legjobban a meséből, mi a tanulsága, illetve kérdéseket is tehettek fel. A lurkók élénken kapcsolódtak be a programba, és a mosolyuk láttán úgy vélem, mind jól érezték magukat.

Ezek után bátran kijelenthetem, hogy ez az óra mind a hallgatók, mind a mesélők számára élvezetes volt. Remélem, hogy a következő években is sor kerül hasonló programokra, hiszen fontos, hogy továbbadjuk, felidézzük és megemlékezzünk a magyar kultúrát építő hagyományokról, akár mesék formájában is. J

Čerňanská Tímea II.B

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button