Interjú 2011-2012

Vyskočil Adrianna – marketingigazgató

1. Vágkirályfai lányként került Pozsonyba. Nehéz volt vidékiként a beilleszkedés?

Legnehezebben talán az első pár kollégiumi hónapot viseltem. De aztán nagyon gyorsan megszerettem a nagyváros nyüzsgő életét. Imádtam a színházakat, a jó kis kocsmákat… Vagy csak a belvárosi sétákat. Jó kis csapat jött össze az osztályunkban, többnyire vidékiek voltunk, pár kivétellel.

2. Melyek voltak a gimnáziumban töltött évek legkellemesebb eseményei, pillanatai, melyeket osztálytalálkozókon is szívesen felidéznek?

Hát…jó pár máig nagyon kellemes emlék köt a Duna utcához. Imádtam Kulcsár Mónika történelemóráit meg Dávid tanár úr kémiáját. De hogy ne tűnjek túl strébernek, feledhetetlenek és a mai napig élnek bennem a folyosón zajlott bulik (különösen az Expired Passport hagyott mély emléket bennem). Vagy amikor a Bata Junior Achievment program keretén belül mézeskalácsot sütöttünk, majd gyártottunk lenn a klubban. Vagy amikor a gombfoci vébére készültünk… rengeteg emlék fűz a Duna utcához. De a majdnem mindennapi „titkos” kocsmai találkáink is emlékezetesek…

3. Egy jó osztályfőnök irányadó tud lenni. Kulcsár Mónika esetében melyek ezek a „csapások”?

Mónikát imádtam. A mai napig fejből fújom a memoritereket (sőt, a füzetkét a mai napig őrzöm). És a töriórák! Magával ragadóan, hihetetlen gyorsasággal vezette az órákat. Sőt, annak idején elhatároztam, hogy magyar – történelem szakon fogok továbbtanulni.

4. Miben látja Duna utca erősségét?

A Duna utca egy olyan inspiráló közeg, amely az oktatáson kívül világszemléletet nyújtott nekem. Az anyanyelvi oktatás mellett egy olyan alapot adott, amelyből a mai napig meríthetek. Megtanított büszkének lenni a magyarságomra, tisztelni kultúránkat, és ami a legfontosabb, mindamellett teljes értékű tagjává válni az itteni szlovák közösségnek is.

És ami még érdekes, hogy a világ bármely pontján járva gyakran találkozom teljesen véletlenül volt „dunautcásokkal”. Büszke vagyok arra, hogy én is közéjük tartozom, és mindig van közös témánk.

5. Mi vonzotta Kassára a Műszaki Egyetem Bányamérnöki Karára? Később gyakorolta ezt a szakmát?

Hát, szerencsés véletlennek is mondhatnánk. Akkortájt a Kassai Vasmű projektjén dolgoztam, az ingatlan portfólió eladásáért voltam a felelős az egyik nagy szlovák pénzintézetben. Mindig is vonzottak az ásványok és a kémia, így kerültem Kassára. Munka mellett kemény öt év volt, de megérte. A mai napig főleg kellemes emlékek fűznek ehhez az egyetemhez.

6. Egy újabb férfias területre került: ingatlanfejlesztéssel foglalkozott egy szlovákiai pénzintézetben. Milyen tapasztalatokat hozott ez a munka?

Megtanultam menedzselni, először önmagam, aztán mások munkáját is. Az ott töltött majdnem 9 év rengeteget adott. Szakmailag és emberileg is. Beutaztam a nagyvilágot, a legjobbaktól tanulhattam. A mai napig, amikor meglátom a Digital Park épületegyüttesét, az eszembe jut, milyen jó dolog is, ha az ember után marad valami kézzelfogható.

7. Dolgozott külföldön is? Ha igen, hol, milyen területen, milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

Külföldön nem dolgoztam, csak tapasztalatgyűjtés szempontjából töltöttem itt-ott pár hetet.

8. Jelenleg az Alpine Pro Slovensko menedzsere, azé a cégé, amely a szlovák olimpiai csapat-küldöttség öltözékének a kizárólagos készítője-szállítója. Hogyan képzeljük el az ön munkakörét?

Marketingigazgatóként több mindenért vagyok felelős. Először is az olimpiai kollekcióért. Itt a tervezésben való aktív részvételtől a távol-keleti gyárakkal való kommunikáción keresztül egészen az eladásig végigvezetem a projektet, a marketinget is beleértve. Az olimpiai projekten belül én képviselem az „Egy csapat” nevű alapítványt is, amely keretén belül ifjú sportolókat, leendő olimpikonokat fogunk támogatni. Együttműködünk több szlovák olimpikonnal, sportklubokkal. A marketingosztály felelős a cégünk arculatáért is. Természetesen a munkámhoz hozzátartozik a médiákkal való kommunikáció is.

Jelenleg már a szocsi téli olimpia kollekcióján is dolgozom.

9. A divat, az öltözködés mennyire töltik ki, határozzák meg mindennapjait?

Mostani pozícióm annyiban különbözik az előző, pénzintézetekben töltött munkámtól, hogy végre harmincévesen nem kell minden nap kosztümben járnom. Miután cégünk kollekciója eléggé széles, igyekszem főként a munkahelyemen a saját márkánkat viselni.

10. Egy sportruházatot gyártó és forgalmazó cég munkatársaként szinte kizárt, hogy ne legyen kapcsolata a sporttal. Szabadidejében mely sporttevékenységnek hódol?

Szabadidőm sajnos kevés van, de igyekszem természetesen a sportra is időt szakítani. Szeretek kerékpározni, golfozni. Télen a síeléssel barátkozom, szerencsém volt most a télen részt venni a téli ifjúsági olimpiai játékokon is Innsbruckban.

11. Bizonyára részt vesz a nyári ötkarikás játékokon Londonban. Mi lesz ott a pontos feladata?

Remélem, csak aktív szemlélőként leszek ott, és nem lesz semmi megoldásra váró probléma. Aminek a legjobban örülök, hogy az ünnepélyes nyitógálán 4,5 milliárd ember fogja látni a szlovák csapat formaruháját, és én élőben élhetem át mindezt.

Köszönjük a beszélgetést!

Back to top button