2020-2021

Természetvédelmi napon az alapiskola felső tagozatos tanulói

Az iskolaév első pénteki, szép, napos időjárást jósoló reggelén a felső tagozatos tanulók álmos szemekkel, de energiával telve vágtak neki az idei, szeptember 4-ére tervezett természetvédelmi napnak.

A Duna utcáról „tömegközlekedve” érkeztünk meg a Katonai Kórház elé, ahonnan gyalogosan folytattuk utunkat a Vaskutacskáig. Miután elértünk a rétre, az eddigi szokásokhoz híven az osztályok 6 állomásnál bővíthették tudásukat és mérhették fel ügyességüket lövészetben, topográfiai ismeretek terén, gránátdobásban, növény- és térképismeretben, valamint az elsősegélynyújtás gyakorlatában. A cél az volt, hogy az egyes állomásoknál a csapatok a megadott feladatok megoldása során minél több pontot gyűjtsenek össze. A nap fénypontjaként a tábortűz köré gyűltünk egy kis sütögetésre, elemózsiánk elköltésére – hiszen ki ne éhezne meg ragyogó napsütésben a szabadban töltött idő alatt? A falatozás után sor került az eredményhirdetésre, melynek során tanáraink ismertették, hogy melyik csapat szerezte a legmagasabb pontszámot: ez az osztály idén nem volt más, mint a –dobpergés!!! ???? – hatodik osztály, amelynek gratulálunk az elért teljesítményhez!

Kellemesen elfáradva, új ismeretekkel a tarsolyunkban tértünk vissza az iskolába. Örülök, hogy a napunk remekül sikerült, mindenki jól érezte magát, és az időjárás is kegyes volt hozzánk.

Čerňanská Tímea, VIII. osztály

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button