Közlemények

Tájékoztatás – „Szülőföldön magyarul” program

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (a gyakori kérdésekre való tekintettel) ismét tájékoztatni kívánja a pályázókat,  hogy ebben az évben a  „Szülőföldön magyarul” támogatási program Adatlapjainak kitöltésében és a pályázati feltételekben is változások vannak:

1.      A támogatások kifizetése csak számlán keresztül történik.

2.      Bármelyik szlovákiai bankfiókban lehet számlát nyitni (nemcsak az OTP bankfiókban). Ezután szükséges a banki adatok pontos feltüntetése és igazolása.

3.      Nem kötelező a pályázó nevére számlát nyitni. Feltüntethető pl. a szülő, hozzátartozó bankszámlája is. Minden esetben a számla tulajdonosának nevét is fel kell tüntetni.

4.      Az igazolás a bankszámláról lehet a számlakivonat vagy a szerződés másolata. Nem kell külön igazolást kérni a banktól. (Egyeztetés céljából van rá szükség, hogy nem történt – e elírás az adatlap kitöltésekor az IBAN szám feltüntetésében.)

5.      Változás van még a megengedett igazolatlanul hiányzott órák számánál.

(15 óra a 2018/2019-es tanév második félévében és 15 óra a 2019/2020-as tanév  első félévében). Ha bármelyik  meghaladja a megengedettet,  akkor a pályázat elutasításra kerül.

Az SZMPSZ  írásban értesíti a támogatottat és az elutasított pályázót.

A rovat cikkei

Back to top button