2010-2011

Gloria Victis, avagy dicsőség a győzteseknek!

Az iskolánkat 3, Kulcsár Mónika tanárnő által felkészített csapat képviselte: I. Takács Dia, Menyhárt Andi, Végh Viki; II. Péter Luca, Svarda Viki, Császár Andris (ők mindannyian a IV. A osztály diákjai); III. Cseri Timi, Lelkes Viki, Zilizi Kristóf (III. A).

A feladatlap megoldására három órát kaptunk, utána volt egy szusszanásnyi időnk. Voltak, akik délután részt vettek a Műegyetemen tartott megemlékezésen és az azt követő fáklyásmeneten, amelynek végcélja a Bem-szobor volt, ahol szintén rövid megemlékezés történt az 1956-os forradalom első eseményének tekinthető október 22-i műegyetemi megmozdulásra. Mások kóboroltak a nagyvárosban, kipihenve a középdöntő fáradalmait, ráhangolódva az esetleges másnapi döntőbeli részvételre…

Szombaton délelőtt kihirdették, melyik 10 csapat jutott be a szóbeli döntőbe. 2 erdélyi, 1 kárpátaljai és 6 magyarországi csapaton kívül Felvidékről egyedül a mi csapatunk (Cseri Timi, Lelkes Viki, Zilizi Kristóf) jutott tovább, mégpedig a 3. legjobb eredménnyel! A döntőben végül az 5. helyen végeztünk, s így részt vehetünk a Rákóczi Szövetség által rendezett jutalomkiránduláson is.

Lelkes Viki

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button