2023-2024

Gimiseink ismét a természetben

A tavalyi szerencsétlenségekből okulva idén a természetvédelmi nap keretében szeptember 7-én inkább az eredeti útvonalon keresztül jutottunk el a Vaskutacskához, ami jó pár harmadikos véleménye szerint hosszabb volt, mint amire emlékeztünk.

Amint odaértünk, kissé kifáradva, de lelkesen kezdtünk bele a versengésbe, melyben a tanulók osztályszinten mérettettek meg (a negyedik évfolyam kivételével). Ezúttal is voltak egészségügyi kérdések Králik tanárnővel, növényismeret Galo tanár úrral, azimutmérés Marták tanár úrral, gránátdobás Urbán tanár úrral, és a célbalövésnél megismerkedhettünk Csonka tanár úrral is.

Egyes osztályok jobban szerettek volna nyerni, mint mások. Néha a kemény munka kifizetődött, néha pedig nem. Hiába tettünk meg mindent a győzelem érdekében. A sok új ismeretet, tapasztalatot nyújtó versengés után kezdődhetett a sütögetés: szafaládét, szalonnát, virslit pirítottunk a tűz felett, néhányan még pillecukrot is hoztak magukkal.

A természetvédelmi nap jó hangulatban telt, és a kedélyeket csak fokozta a délután kihirdetett eredmény, melyben a III.A kerekedett felül, maga mögött hagyva a többi osztályt, de leginkább a III.B-t, akik végül osztályfőnökük kedves szavai mellett lenyelték a békát.

Frigula Bianka, III.B

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button