2015-2016

EURÓPA…SZERETET…VALENCIA

Április 3-án tanulmányi útra indultunk Spanyolországba az ,,Európa szeretetben” elnevezésű projekt keretén belül, az Erasmus+ program támogatásával.
Egy viszonylag hideg vasárnapon történt. Még csak kezdett hajnalodni, amikor mi már úton voltunk a bécsi repülőtérre.
A hét tagból álló kis csapatunk már izgatottan várta az utunkat. A gépünk 6:50kor indult, mikor eljött a felszállás ideje, a “kalandunk” kezdetét vette. Először Zürichbe repültünk, ahol 3-4 órán keresztül sétálgattunk a hatalmas reptéren. Innen 14:05kor érkeztünk meg Valenciába. A vendéglátóink és a szüleik már ott vártak ránk a repülőtéren. Majd hazamentünk velük és ezt a vasárnapot azzal töltöttük, hogy jobban megismerjük egymást.
Az első nap reggelén az iskolában találkoztunk. A találka után a tengerpartra mentünk forgatni. Mindannyian élveztük a tengert és a partot, bár miközben szabadunk volt, eleredt az eső. Tulajdonképpen ez egyáltalán nem tartott vissza attól, hogy jól érezzük magunkat együtt. A tengerpart után visszamentünk az iskolába, majd ismét a vendéglátóinkkal töltöttük az időt.
A második napon a spanyol tanárok bemutatták iskolájukat és diákjaikat. Amint befejezték már indultunk is a városközpontba újabb forgatásra. Természetesen a városnézés se maradhatott el, a spanyol diákok közreműködésével ismerhettünk meg néhány nevezetességet. A nap végén az összes gyerek elment egy cukrászdába, ahol a legtöbben megízlelhettük a horchata-t.
Szerda reggel játékokat játszottunk az iskolában. Majd a városban sétáltunk egész nap és nevezetességeket látogattunk. Páran közülünk felmásztak a Torre Del Micalet tetejére. Ez egy hatalmas torony, ahonnan hihetetlenül varázslatos kilátás nyílik az amúgyis gyönyörű városra.
Csütörtökön a Városházára vezetett az utunk. Mielőtt azonban bejutottunk volna, a téren leforgattunk még egy részt a rövidfilmből. Az iskolában Európa Nap volt, szóval megkóstolhattunk finom ételeket különböző országokból. Ezután vacsorapartin vettünk részt, ahol nagyon jó volt a hangulat.
Az utolsó nap reggelén mindannyian elköszöntünk az összes résztvevőtől. Mindenki szomorú volt, hogy haza kell mennie. Az iskolában Tudományok Napja volt, szóval órákat látogattunk. Majd egy nagyobb csoportot alkotva elmentünk egy parkba még egy utolsó együtt töltött délutánra. Este majdnem az összes diák összeült egy közös búcsúvacsorára.
Szombaton haza kellett mennünk. Ez volt a legszomorúbb része a hétnek. A reptéren szinte mindenki könnyes szemmel búcsúzott. Fantasztikus embereket ismerhettünk meg, akiket sose felejtünk el. Mindannyian vissza szeretnénk menni, hogy újra találkozhassunk új barátainkkal. Ez egy felejthetetlen élmény volt, ami különleges helyet foglal el a szívünkben.

Résztvevő tanulók: Bögi Fanni, Haják Norbert, Horváth Gergely, Németh Laura,
Zakál Réka (II.A)

Kísérő tanárok: Tóth Tünde, Young Judit

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button