Egyéb

Erasmus+ – folytassuk tovább online

Iskolánk ebben az évben újra csatlakozott az Erasmus programhoz – igaz, a munka nem a tantermeinkben folyik, hanem online térben.

Gimnáziumunk már harmadik alkalommal csatlakozott ehhez a diákok által közkedvelt programhoz. Az idei projektünk címe: BUILDING DIGITAL EUROPEAN SCHOOLS THROUGH CREATIVE, COLLABORATIVE, AND EFFICIENT PRACTICES, azaz Digitális iskolák építése kreatív, együttműködő és hatékony gyakorlatokon keresztül.

A projekt célja, hogy az érdekes feladatok mellett hasznos és hatékony segédanyagokat hozzunk létre, amelyek az innovatív digitalizálási folyamat megvalósítását segítik elő az európai iskolákban. A projekt megjelenésekor még senki sem sejtette, milyen aktuális lesz ez a téma. Idén öt ország iskolája dolgozik együtt: Spanyolország, Olaszország, Finnország, Franciaország és Szlovákia.  Francia csapattársaink most először csatlakoztak hozzánk, viszont nagyon lelkesek, és gyorsan sikerült a már összeszokott társasággal megtalálniuk a közös hangot.

Két év kemény munka vár iskolánk másodéves tanulóira, akik egyelőre online formában kommunikálnak majd egymással, de már nagyon várják a feladatokat. Lázasan folyik a projekt logója körüli ötletelgetés. A résztvevő öt iskola diákjainak szerkeszteniük kell egy-egy logót, majd végül a nyertes csapat munkája válik a projekt hivatalos emblémájává. Megjegyzem, az előző projektben sikerült nekünk elnyerni ezt a tisztséget.

Tudjuk, nehéz dolgunk lesz, de biztosan megbirkózunk ezzel a kihívással, hiszen van tapasztalatunk. A tehetséges és kreatív diákokból álló csoportunk készen áll a megmérettetésre.        

                                                                                     Mgr. Kiss Helga

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button