Közlemények

Elsők lettünk

Zajlanak a középiskolába történő beiratkozások. Több kilencedikes és szüleik még iskolaválasztás előtt állnak, amennyiben az általuk megjelölt mindkét középiskola felvételi kritériumainak megfeleltek. Az INEKO gazdaságkutató intézet jól időzítve, néhány hete tette közzé külön a szlovákiai alap- és külön a középiskolák rangsorát több mutatót, adatot figyelembe véve.

A szlovákiai magyar gimnáziumok közt a 2017/2018-as tanévet értékelve iskolánk, a pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium az 1. helyen végzett a 10-es skálán kapott 7,1-es pontszámmal.

Mi szól mellettünk, vagyis milyen mutatók alapján történt a rangsorolás: az érettségi extern részének eredménye, a minisztérium által támogatott versenyeken való részvétel és eredmény, továbbtanulási mutatók: jelentkezés, elhelyezkedés a szlovákiai egyetemeken, a munkanélküliek száma a végzett növendékek közt, a tanulók és tanárok száma, a tanfelügyelet jelentése, hazai és nemzetközi projektekben való részvétel, de beleszámítják az utolsó 4 év eredményeit/eredményességét is.

Tisztában vagyunk vele, hogy ezek csak puszta számok, a további eredményeket, munkát nem tartalmazzák, sőt az emberi faktort, a hozzáadott értéket sem, de irányadók lehetnek a felénk kacsingató kilencedikesek számára. Örülünk, hogy segíthettünk a döntés meghozatalában!

A rovat cikkei

Back to top button