Felhívások

Cseregyerek.sk

A S(z)lomarát polgári társulás szlovákiai magyarlakta falvakból/városokból származó gimnazista önkénteseket keres.

Cseregyerek.sk programunkkal – az alapiskola felső tagozatos tanulóit megcélozva –a szlovákiai magyar gyerekeket (többségi magyar településekről származókat, ahol szlovák szót főként csak az iskolai szlovákórán lehet hallani) és a szlovák gyerekeket közös érdeklődési körük alapján párosítjuk össze, hogy a tanév folyamán a magyar gyerekeknek lehetőségük nyíljon két hetet szlovák iskolában, szlovák családnál tölteni, és cserébe a nyári szünetben kb. egy hétre vendégül látni a szlovák gyermeket.

Önkénteseink volt alapiskolájukban hirdetik a programot tanároknak, szülőknek és tanulóknak, illetve az év során mentorálják a jelentkező gyerekeket. További feladataik: videók készítése, weboldal karbantartása, reklámok, szórólapok készítése, fb-bejegyzések szerkesztése. Az önkéntesség beszámítható, mint egy a három DofE-célkitűzés közül, továbbá a programba legtöbb tanulót beszervező gimnazista jutalomban részesül.

További információt a www.cseregyerek.sk vagy a www.rozumieme.si oldalon kaphattok, és várjuk jelentkezéseteket az info@cseregyerek.sk e-mail címre!

A rovat cikkei

Back to top button