2015-2016

Az Elnöki Palotában jártunk

Június 15-én (szerdán) a kilencedik osztálynak lehetősége volt részt venni a Pozsonyban lévő Grassalkovich-palotában megrendezendő nyílt napon. Megérkezésünkkor az előtérben a szlovák hadsereg tartott látványos bemutatót számos iskola, óvoda, illetve további érdeklődők számára.
Az előadás után hosszas várakozás következett, mivel minden egyes embert alaposan átvizsgáltak. Ellenőrzésünk után az előcsarnokba lépve, majd lépcsőzés közben is megtekinthettük a barokk stílusú szobrokat, illetve a 18-19. századbeli csillárt is. Mikor felértünk az első emeletre, egy tágas terembe toppantunk, amely mindenkit elragadott a gyönyörű díszítésével és csodaszép kristálycsillárjával. Megtudtuk, hogy ebben a helyiségben tartja az elnök a sajtótájékoztatókat. Továbbá átsétálhattunk a „zöld szobán“, amelyet puha szőnyeg borított, és ahol Andrej Kiska tartja tárgyalásait. Ezután be lehetett kukkantani a „barna szalonba“, azaz a könyvtárba; a szintén 18-19. századbeli bútorokkal berendezett „arany szalonba“ és a „kis ebédlőbe“, amelyek természetesen étkezdeként szolgálnak. Végül megérkeztünk Andrej Kiska képeivel kirakott, a folyosó végén lévő, 1768-ban épült Szent Barbara-kápolnába.
A kedvezőtlen időnek (esőnek) köszönhetően sajnos csak gyorsan végigfutottunk az Elnöki Palota szépen karbantartott kertjén, hiába, az időjárás kiszámíthatatlan…

Szabó Kitty 9.o.

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button