2011-2012

Angol nyelvű színházi előadások

A három darab nagyon különböző volt, viszont mindenki megtalálta számára a legkedvesebbet.

The Great Gatsby
Ebben a tanévben ez volt a legelső előadás, amelyen részt vettünk. A történet egy kicsit nehezebb volt, de a színészek próbálták számunkra érthetővé tenni. A darabban több szerelmi szál fonódott össze, ez rengeteg kalandba sodorta hőseinket. E mű után sokan reméltük, hogy még többször visszatérünk ebbe a színházba.

David Copperfield
Második alkalommal egy nagyobb lélegzetű, igényesebb színdarabon voltunk. Egy fiatal férfi álmainak megvalósításába pillanthattunk bele, aki már jól megismerkedett a szegénység fogalmával. A történet tragikus vége ellenére tanulsággal is rendelkezett, gondolkodóba ejtve e darab bemutatásának résztvevőit. A közönség egyhangúlag dicsérte az előadást vastaps formájában.

The Canterville Ghost
Ez a darab volt eddig a leghumorosabb. A történet Angliában játszódik, mint a cím is már mondja, Canterville-ben. Egy elszegényedett lordnak el kell adnia a kastélyát, és egy amerikai család jelentkezik vevőnek. Komikus szituációkkal megfűszerezve adták elő a színészek. Az előadók nagyon ügyesen próbálták bevonni a közönséget a történetbe. Iskolánk diákjai is megegyeznek abban, hogy eddig ez volt a legszórakoztatóbb angol nyelvű színdarab, amelyen részt vettünk.

Búcsi Veronika, Szórád Szimona – II.A

A rovat cikkei

Back to top button