2010-2011

A Történelmi Magyarország Fiataljainak Találkozója

Mottó: „Fogjuk meg egymás kezét”

Első kézből – Lelkes Viktória élménybeszámolója

“Fogjuk meg egymás kezét!” Ezzel a mottóval rendezték meg Sopronban azt a határon túli fiataloknak szóló ifjúsági találkozót, amellyel mi (Végh Viki, Takács Dia, Menyhárt Andi, Zilizi Kristóf és kedvenc történelemtanárunk: Kulcsár tanárnő) meghosszabbítottuk a nyári szünetünket.

Ha röviden kéne összefoglalnom a tábort: barátkozás, városnézés és megemlékezés minden mennyiségben! Akinek pedig ezt az egészet köszönhetjük: dr. Szilágyi László főorvos úr!

A 4 nap alatt több történelmi előadást hallhattunk, bejártuk Nagycenket, Sopront, a Páneurópai Piknik Emlékparkot, ellátogattunk soproni általános- és középiskolákba, amelyek igazgatói – meghívóink elmondása szerint – szinte „hajba kaptak” értünk. Végül, de nem utolsó sorban megismerkedtünk rengeteg fiatallal, akik Kárpátaljáról, Erdélyből, a Csángóföldről (ahogy ők mondták: Etelközből) és a Vajdaságból érkeztek.

A rendezvény egy megemlékezéssel zárult, melyet a soproni Hűség-kútnál tartottak, s melynek fő szónoka Sopron polgármestere volt. Majd ebéd után (könnyes) búcsút véve elindultunk haza. Mi még jól jártunk, hisz 1 óra alatt otthon voltunk. De voltak, akik 1200 km után értek csak haza. Reméljük, hogy ez az 1200 km sem választ majd el bennünket azoktól a barátoktól, akiket itt megismertünk!

Nagyon jó volt, köszönöm a lányok és Kristóf nevében is a lehetőséget!

Lelkes Viktória

Fotók: Takács Dia

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button